ΔΙΕΘΝΗ

Βασιλιάς Κάρολος: Η νέα φωτογραφία με την Καμίλα – H πρώτη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Βασιλιάς Κάρολος: Η νέα φωτογραφία με την Καμίλα – H πρώτη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Την πρώτη της επίσημη αναφορά στην πορεία της υγείας του βασιλιά Καρόλου μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης με καρκίνο τον περασμένο Φεβρουάριο έκανε η βασιλική οικογένεια.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Instagram της βασιλικής οικογένειας ανέβηκε μία φωτογραφία στην οποία διακρίνονται ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα χαμογελαστοί και να περπατούν αγκαζέ στους ανθισμένους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς σπάει τη σιωπή με ένα θετικό μήνυμα για τη θεραπεία του βασιλιά

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 10 Απριλίου 2024 με αφορμή τη 19η επέτειο του γάμου τους. Στην ανάρτηση που συνοδεύει τη φωτογραφία υπάρχει και μία ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, στην οποία περιλαμβάνονται πολύ σημαντικές ενημερώσεις καθώς όπως σημειώνεται ο βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τα ανάκτορα ο βασιλιάς Κάρολος θα επισκεφθεί ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου για να συναντήσει ειδικούς ιατρούς και ασθενείς με τη βασίλισσα Καμίλα την Τρίτη 30 Απριλίου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ακόμα σημειώνεται πως η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά εξωτερικών υποχρεώσεων.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Η Αυτού Μεγαλειότης ο Βασιλιάς θα επιστρέψει σύντομα στα δημόσια καθήκοντά του μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης μετά την πρόσφατη διάγνωση του καρκίνου του.

Για να σηματοδοτήσουν αυτό το ορόσημο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη σε κέντρο θεραπείας του καρκίνου την ερχόμενη Τρίτη, όπου θα συναντηθούν με ειδικούς ιατρούς και ασθενείς. Η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά εξωτερικών υποχρεώσεων που θα αναλάβει η Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα φιλοξενήσουν τις Μεγαλειότητές τους, τον Αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, για κρατική επίσκεψη τον Ιούνιο, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης της Βρετανίας.

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος της Στέψης, οι Αυτές Μεγαλειότητες παραμένουν βαθιά ευγνώμονες για τις πολλές ευγενείς ευχές που έλαβαν από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των χαρών και των προκλήσεων του περασμένου έτους».

Πολύ σημαντική στιγμή

Όπως σημειώνει το BBC, πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς σπάει η σιωπή με ένα θετικό μήνυμα για τη θεραπεία του βασιλιά, αφού ανακοινώνεται, ότι ακόμα κι αν δεν έχει επανέλθει πλήρως, τουλάχιστον υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια της ανάρρωσης.

Ακόμα η φωτογραφία του βασιλιά και της βασίλισσας στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ, φέρνει μία καλοκαιρινή αύρα μετά από έναν μακρύ και ζοφερό χειμώνα για τη βασιλική οικογένεια.

Το επίσης θετικό είναι πως ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να επαναλάβει τις σημαντικές υποχρεώσεις που έπρεπε να ακυρώσει όλο το χρόνο. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη του επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου, όπου, έχοντας πλέον πολλές προσωπικές κοινές εμπειρίες, θα δείξει την υποστήριξή του στο προσωπικό και τους ασθενείς.

Τα τελευταία νέα δείχνουν ότι ο βασιλιάς είναι αρκετά καλά για να φιλοξενήσει και μια κρατική επίσκεψη, με τον αυτοκράτορα και την αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας να φτάνουν στα τέλη Ιουνίου. Αυτές είναι οι στιγμές ήπιας ισχύος στις οποίες ο βασιλιάς, ως αρχηγός κράτους, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.

Ο βασιλικός σχολιαστής Ρίτσαρντ Πάλμερ, ο οποίος παρακολουθεί τις επισκέψεις του Καρόλου εδώ και πολλά χρόνια, πιστεύει ότι ο βασιλιάς θα είναι πρόθυμος να επαναφέρει τη βασιλεία του σε σωστή πορεία.

«Ο βασιλιάς έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα στη νέα βασιλεία, πολύ καλύτερο από ό,τι περίμεναν πολλοί βασιλικοί παρατηρητές, αλλά τα προβλήματα υγείας του ίδιου και της Κέιτ έβγαλαν τη μοναρχία από την πορεία της. Είναι εργασιομανής, οπότε είμαι σίγουρος ότι έχει χάσει τα καθήκοντα που αφορούν το κοινό», δήλωσε ο κ. Πάλμερ.

Ο σκοπός της ανακοίνωσης

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης μπορεί επίσης να έχει προλάβει κάποιες δύσκολες ερωτήσεις που θα έφταναν σύντομα σχετικά με την ανάρρωση του βασιλιά. Πλησιάζει μια σειρά από μεγάλες βασιλικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, στις οποίες θα αναμενόταν να παραστεί ο βασιλιάς. Για το φθινόπωρο αναμένονταν επίσης υπερπόντια ταξίδια.

Δεν υπάρχει ακόμη καμία βεβαιότητα για το αν θα είναι αρκετά καλά ώστε να παραστεί σε κάποια από αυτές τις εκδηλώσεις. Μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία, αλλά είναι συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ακόμα η φωτογραφία του βασιλιά και της βασίλισσας αποτελεί ένα συνειδητό μήνυμα χαρούμενης καθησυχαστικότητας.

Ο συγγραφέας και ιστορικός σερ Άντονι Σέλντον υποστηρίζει ότι η φωτογραφία είναι «ενδιαφέρουσα» ως προς το πόσο πολύ εστιάζει στη βασίλισσα.

«Σκόπιμα ή όχι», προσθέτει ότι η φωτογραφία δίνει την εντύπωση ότι ο «βράχος στο γάμο» είναι η βασίλισσα Καμίλα.

«Το αν θα στηριχθεί ακόμη περισσότερο πάνω της κατά την επιστροφή του θα το δούμε», λέει ο σερ Άντονι.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Σε κρίσιμη κατάσταση 52χρονος μετά από τροχαίο στην επαρχία Αμμοχώστου - Προσέκρουσε σε δέντρο και ακινητοποιήθηκε



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top