ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απογραφή περιουσιών ΕΒΚΑΦ σε όλη την Κύπρο προβλέπει η συμφωνία Τουρκίας - ψευδοκράτους 2021

Απογραφή περιουσιών ΕΒΚΑΦ σε όλη την Κύπρο προβλέπει η συμφωνία Τουρκίας - ψευδοκράτους 2021

Την απογραφή όλων των ακίνητων περιουσιών που βρίσκονται υπό την διοίκηση και την ιδιοκτησία του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου και την καταχώρησή τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή προβλέπει το «σχέδιο δράσης» που αποτελεί παράρτημα της «συμφωνίας δημοσιονομικής και οικονομικής συνεργασίας» Τουρκίας - ψευδοκράτους για το 2021. 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Ντιαλόγκ γράφει ότι προβλέπεται πως το σχέδιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 και μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα σαρωθούν το υποθηκοφυλακείο, το μητρώο και οι τίτλοι ιδιοκτησίας από την περίοδο πριν το 1974 μέχρι τις μέρες μας.
 
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα κατηγοριοποιηθούν τα αποτελέσματα και περιουσίες του ΕΒΚΑΦ που δεν θα βρεθούν στα αρχεία θα τύχουν επεξεργασίας στην καταγραφή. Για τις περιουσίες οι οποίες έχασαν την ιδιότητα της περιουσίας του ΕΒΚΑΦ πριν και/ή μετά από το 1974, θα αρχίσουν νομικές διαδικασίες για να επιστρέψουν πάλι στην ιδιότητα της περιουσίας του ΕΒΚΑΦ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το «σχέδιο δράσης» προβλέπει και σημαντικές αλλαγές στο «δημόσιο», όπως τροποποίηση των «νόμων» περί «δημοσίων λειτουργών και ανώτατων διοικητικών λειτουργών», συντεχνιών, φορολόγησης των καζίνο και των πρακτορείων στοιχημάτων και άλλων. Θα μειωθεί επίσης το κόστος των υπερωριών.
 
Η Γενί Ντουζέν δημοσιεύει σε ειδικό ένθετο ολόκληρο το σχέδιο δράσης και γράφει ότι προβλέπονται, μεταξύ άλλων, 70 εκ. ΤΛ για νοσοκομείο 500 κλινών στην κατεχόμενη Λευκωσία, 68 εκ.  ΤΛ για την «αστική ασφάλεια», 15 εκ. ΤΛ για το σχέδιο ηλεκτρισμού φυσικού αερίου, 146 εκ. ΤΛ για την πραγματική οικονομία και 7 εκ. ΤΛ για εκπαιδευτικό λύκειο και ξενοδοχείο τουριστικής πρακτικής στην κατεχόμενη Καρπασία.  

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top