ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα κατηγορεί 20 πυροσβέστες ότι την βίασαν όταν ήταν 13 ετών - Φρίκη στην Γαλλία

Γυναίκα κατηγορεί 20 πυροσβέστες ότι την βίασαν όταν ήταν 13 ετών - Φρίκη στην Γαλλία

Μια 25χρονη Γαλλίδα  κατηγορεί 20 πυροσβέστες ότι την βίασαν, όταν η ίδια ήταν μόλις 13 ετών.

Η γυναίκα αναφέρει ότι η πρώτη της επαφή με τους άνδρες συνέβη όταν την συνέτρεξαν, καθώς πάθαινε κρίση πανικού.

Έκτοτε, η «Τζούλι» όπως έχει ονομαστεί κωδικά η γυναίκα,  φέρεται να βιάστηκε από τον πυροσβέστη που την είχε βοηθήσει πρώτος και άλλους 19 συναδέλφους του, που την επισκέπτονταν ακόμη και στο σπίτι που ζούσε με την μητέρα της, η οποία ισχυρίζεται πως δεν είχε αντιληφθεί τίποτα και πίστευε ότι οι επισκέψεις οφείλονταν στο ενδιαφέρον των πυροσβεστών για την ψυχική υγεία του παιδιού της.

Η υπόθεση έχει ήδη πάει στα δικαστήρια και οι πυροσβέστες ισχυρίζονται πως το σεξ συνέβαινε συναινετικά, καθώς στη Γαλλία δεν υπάρχει ηλικιακό όριο στη συναίνεση.

Παρόλα αυτά, σε περιπτώσεις συνεύρεσης ανηλίκου με άτομο που κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα ή θέση εξουσίας, ο ενήλικος μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με έως και 7 χρόνια φυλάκιση, με την κατηγορία όχι του βιασμού, αλλά της «σεξουαλικής παραβίασης».

Η υπεράσπιση της Τζούλι πιέζει, ωστόσο, ώστε οι άνδρες να κατηγορηθούν για βιασμό, ο οποίος τιμωρείται στη Γαλλία με έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

«Όλα τα στερεότυπα περί βιασμού υπεισέρχονται σε αυτή την υπόθεση», λέει η δικηγόρος της Τζούλι. «Ο δικαστής και ο ψυχίατρος λένε πως η Τζούλι ψεύδεται, πως συναίνεσε στο σεξ με αυτούς τους άνδρες και τους κατηγορεί τώρα για βιασμό επειδή ντρέπεται».

Το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας θα εξετάσει τις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων σήμερα, Τετάρτη.

Εντωμεταξύ, στη χώρα έχει ξεσπάσει ένα κίνημα υποστήριξης της Τζούλι, με πολλούς να ζητούν αλλαγή της νομοθεσίας για την νόμιμη ηλικία συναίνεσης σε σεξουαλικές πράξεις.

ΠΗΓΗ: New York Post 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top