ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ για ευρήματα ΕΥ για Κοινοτικά Συμβούλια: «Αναγκαιότητα η υλοποίηση της μεταρρύθμισης»

ΥΠΕΣ για ευρήματα ΕΥ για Κοινοτικά Συμβούλια: «Αναγκαιότητα η υλοποίηση της μεταρρύθμισης»

Οι διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την έκθεση των Κοινοτικών Συμβουλίων αποδεικνύουν την αναγκαιότητα για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέει το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας πως η δημιουργία των Συμπλεγμάτων Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) αναμένεται να εξορθολογήσει το μοντέλο λειτουργίας των Κοινοτήτων.

Σε ανακοίνωση του μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, που αφορά την περίοδο 1998-2018, το Υπουργείο Εσωτερικών καλωσορίζει τα ευρήματα που καταγράφονται σε αυτή και προσθέτει πως τα πλείστα των ευρημάτων, «επί της αρχής, βρίσκουν σύμφωνο το Υπουργείο».

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαπιστώσεις στην εν λόγω Έκθεση αφορούν την 20ετία μέχρι το 2018, και από αυτές προκύπτουν περιπτώσεις κακοδιαχείρισης σε Κοινοτικά Συμβούλια, αποδεικνύεται η αναγκαιότητα για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε σχέση με τις Κοινότητες, επισημαίνει πως η δημιουργία των Συμπλεγμάτων Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) αναμένεται να εξορθολογήσει το μοντέλο λειτουργίας τους και να ενισχύσει τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την αποδοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Η οργανωτική δομή και η στελέχωση των ΣΠΥ με επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό, που θα στηρίζει το έργο και τις αρμοδιότητες των Κοινοτικών Συμβουλίων, θα τερματίσουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που παρατηρούνταν σε αρκετές περιπτώσεις», προσθέτει.

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι το νέο σύστημα λειτουργίας των Τοπικών Αρχών είναι χωρίς αμφιβολία ένα μοντέλο σαφώς καλύτερο από το υφιστάμενο.

Λέγοντας πως για να εξυπηρετήσει στο μέγιστο και αποτελεσματικά τους πολίτες, το νέο αυτό σύστημα χρήζει συνεχών βελτιωτικών ενεργειών, το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει ότι «ως Κυβέρνηση, είμαστε σε ετοιμότητα για την επίλυση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν το πρώτο μεταβατικό διάστημα, αλλά και για την υλοποίηση των κινήσεων εκείνων που θα ρυθμίσουν αδυναμίες της νομοθεσίας».

Σημειώνει πως η η συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ελεγκτική Υπηρεσία είναι αγαστή, γεγονός που αποτυπώνεται στην Έκθεση της Υπηρεσίας, με αναφορά σε υιοθέτηση των εισηγήσεων της Υπηρεσίας στο σχετικό τροποποιητικό νομοσχέδιο.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται εντατικά και με προσήλωση για την ομαλή έναρξη της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιουλίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top