ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα – Μόνο για ευάλωτες ομάδες η επιδότηση στο ρεύμα

Τέλος ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα – Μόνο για ευάλωτες ομάδες η επιδότηση στο ρεύμα

Τον τερματισμό του μειωμένου φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και τη συνέχιση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, μόνο για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα με τις τιμές των καυσίμων, αποφάσισε να μην συνεχιστεί η επιδότηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ολοκληρώνεται τέλος του μήνα.

«Όσον αφορά στην επιδότηση της ενέργειας μέσω ΑΗΚ, θα είναι μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά και γεωργούς που χρησιμοποιούν αντλιοστάσια. Όσον αφορά στα ευάλωτα νοικοκυριά, περιλαμβάνονται οι: λήπτες ΕΕΕ, ανάπηροι, άτομα ανίκανα προς εργασία, οι πολύτεκνοι, οι μονογονιοί, τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας και ανικανότητας και οι άνεργοι».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, το μέτρο θα έχει ισχύ τρεις μήνες και θα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ το συνολικό κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top