LIKE ONLINE

Εάν κάνεις αυτά στην οδήγηση, πρέπει να ανησυχείς για τη ψυχική υγεία σου

Εάν κάνεις αυτά στην οδήγηση, πρέπει να ανησυχείς για τη ψυχική υγεία σου

Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η οδηγική σου συμπεριφορά έχει άμεση σύνδεση με την ψυχική σου υγεία.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η έρευνα έδειξε ότι ένα απλό χαρακτηριστικό στη συμπεριφορά των οδηγών αποκαλύπτει ότι είναι ψυχοπαθείς!

Τα ευρήματα της μελέτης

Νέα έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που συνήθως στέλνουν μηνύματα και οδηγούν ταυτόχρονα συνδέονται με ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Τα νέα δεδομένα, που προήλθαν από έρευνα σε σχεδόν 1.000 Γερμανούς οδηγούς, έδειξαν ότι περίπου το 73% από τους οδηγούς που εφαρμόζουν την τακτική του multitasking ήταν γυναίκες και σχεδόν το 61%, παραδέχθηκαν την «προβληματική» χρήση των κινητών τηλεφώνων τους κατά την οδήγηση.

Τα SMS πίσω από το τιμόνι μπορεί να σας βάλουν στη «σκοτεινή τριάδα» των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας – Ακόμα και γνωμάτευση ψυχικής υγείας των οδηγών με εντολή δικαστηρίου ζητούν οι ερευνητές

Εκτός από την αντικοινωνική συμπεριφορά, όσοι δεν έκαναν ορθή χρήση του κινητού τους (problematic smartphone users – PSU) διέθεταν τρία αρνητικά χαρακτηριστικά, γνωστά ως «σκοτεινή τριάδα»: ναρκισσισμό, μακιαβελισμό και ψυχοπάθεια, τα οποία μία άλλη πρόσφατη έρευνα εντόπισε σε οδηγούς με πειραγμένη εξάτμιση!

Οι προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος

«Η κακή χρήση των smartphone είναι ένας εξαιρετικός προγνωστικός παράγοντας, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της σκοτεινής τριάδας», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης, προσθέτοντας μια πιθανή λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Δεδομένου ότι αυτός ο παράγοντας μπορεί να αλλάξει πιο εύκολα από την προσωπικότητα, τα άτομα που δεν κάνουν ορθή χρήση του κινητού θα πρέπει να λαμβάνουν καλύτερη εκπαίδευση οδήγησης και να περνούν από ιατροψυχολογική αξιολόγηση της φυσικής κατάστασής τους με εντολή του δικαστηρίου!» λένε οι ερευνητές.

«Μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μειώσουν τη χρήση του κινητού στην καθημερινή ζωή, κάτι που θα μειώσει έμμεσα τις πιθανότητες χρήσης των τηλεφώνων τους κατά την οδήγηση και θα αποτρέψει ατυχήματα και θανατηφόρα δυστυχήματα» τόνισαν για τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top