ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρά 7 παιδιά! Ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στη Βεγγάζη

Νεκρά 7 παιδιά! Ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στη Βεγγάζη

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν μια ρουκέτα έπληξε μια πολυκατοικία στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, ανέφεραν ιατρικές πηγές, δύο ημέρες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε νεκρά παιδιά σε ένα νοσοκομείο στην πόλη. Το όγδοο θύμα της επίθεσης ήταν ένα ενήλικο πρόσωπο, το φύλο του οποίου δεν έγινε αμέσως γνωστό, ενώ 11 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, που σημειώθηκε μετά το θάνατο τεσσάρων παιδιών από όλμους προχθές Τρίτη στην πόλη με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με μια ανάρτηση στο Twitter.

Η Βεγγάζη αποτελεί θέατρο μαχών επί ένα χρόνο μεταξύ δυνάμεων του στρατού, πιστών στον Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος υποστηρίζει τον διεθνώς αναγνωρισμένο Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλάχ Αλ Τίνι, και ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η μάχη αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ οργανώσεων πρώην ανταρτών, που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, αλλά πλέον αναμετρώνται με βάση φυλετικά, τοπικιστικά ή πολιτικά κίνητρα. 

Δυνάμεις του στρατού έχουν ανακαταλάβει κάποιες περιοχές στη Βεγγάζη που απώλεσαν τον περασμένο χρόνο, αλλά στο λιμάνι και σε αρκετές άλλες περιοχές ακόμη κυριαρχεί η ισλαμιστική οργάνωση Μάτζλις Αλ Σούρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top