ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντεχνία που συμμετείχε στη διαμαρτυρία διαχωρίζει τη θέση της από «Ως δαμέ»

Συντεχνία που συμμετείχε στη διαμαρτυρία διαχωρίζει τη θέση της από «Ως δαμέ»

Ο Συνασπισμός Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΣΥ.Μ.Ε.Α) εκφράζει απογοήτευση για την πρόσφατη τοποθέτηση της πλατφόρμας «Ως δαμέ». 


Ο ΣΥΜΕΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παρόλο που συμμετείχαν ως συντεχνία, στο πρώτο κάλεσμα διαμαρτυρίας της πλατφόρμας κατά της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης, διαχωρίζουν την θέση τους με τις πρόσφατες "προσβλητικές τοποθετήσεις  τους, που αμφισβητούν και υποσκάπτουν το  κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας".

H ανακοίνωση του ΣΥ.Μ.Ε.Α

Μόνο απογοήτευση μας δημιουργεί ως ΣΥ.Μ.Ε.Α η πρόσφατη τοποθέτηση της πλατφόρμας «Ως δαμέ»

Παρόλο που συμμετείχαμε ως συντεχνία, στο πρώτο κάλεσμα διαμαρτυρίας της πλατφόρμας κατά της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης που επικρατεί στη πατρίδα μας,, νοιώθουμε επιτακτικά την ανάγκη, να διαχωρίσουμε την θέση μας, με τις πρόσφατες προσβλητικές τοποθετήσεις τους, που αμφισβητούν και υποσκάπτουν το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποδεικνύεται ότι με το πρώτο τους κάλεσμα, επεδίωξαν να εκμεταλλευτούν την οργή και απογοήτευση των πολιτών για τα τεκταινόμενα, της εσωτερικής διακυβέρνησης, δημιουργώντας εκτόπισμα ως πλατφόρμα, αποσκοπώντας όμως να προβάλουν τις υστερόβουλες απόψεις τους. Απόψεις που είτε αφορούν το μεταναστευτικό το οποίο αλλοιώνει επικίνδυνα τους δημογραφικούς δείκτες, είτε πολύ χειρότερα υιοθετώντας εκφράσεις του τύπου «Κυβέρνηση του Νότου». Εκφράσεις μειοδοτικές που χρησιμοποιεί η Τουρκία, είτε οι διάφοροι, διαμεσολαβητές θέλοντας να μας επιβάλλουν την λύση της αρεσκείας τους, υποβαθμίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τραγικότερο δε όταν όλα αυτά εξελίσσονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας ενόψει συνομιλιών σε επίπεδο πενταμερούς. Ιδιαίτερα λυπηρό θα ήταν, αν όλα αυτά παρακινούνται προεκλογικά, από κόμματα που ταυτίζονται με τέτοιες απόψεις.

Για το Σύνδεσμο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμενων η Κύπρος δεν ορίζεται ως τζιαμαί που ορίζει η κατοχική ημισέληνος. Η Κύπρος ενιαία κι ανεξάρτητη ορίζεται ως τζιαμαί στην Τζερυνεια, ως ποτζιεί στον Κορματζίτη, τζιαί ως τζεικάτω στον Απόστολο Ανδρέα.

Ως μέλος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών σεβόμαστε και στηρίζουμε κάθε απόφαση του Κινήματος αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην γενικότερη πολιτική του Κινήματος μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top