ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς: Επηρεάστηκαν τα οικονομικά της δημοτικής αρχής λόγω πανδημίας

Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς: Επηρεάστηκαν τα οικονομικά της δημοτικής αρχής λόγω πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού με τις πρωτοφανείς συνθήκες τις οποίες βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε, επηρέασε σε σημαντικό βαθμό, τόσο τα οικονομικά του Δήμου, όσο και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή, προσθέτοντας πως η Τοπική Αρχή ήταν προετοιμασμένη για την κατάσταση που επέφερε ο COVID- 19.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κάνοντας έναν απολογισμό της απερχόμενης χρονιάς ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως η Τοπική Αρχή είχε έγκαιρα προβλέψει την κατάσταση, σημειώνοντας πως μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια προχώρησαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην υλοποίηση μεγάλης διαφημιστικής εκστρατείας προβολής της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, η οποία και απέδωσε αποτελέσματα.

Ελέφρασε δε την ικανοποίηση του για την αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής από Κύπριους επισκέπτες, όχι όμως στο βαθμό προηγούμενων χρόνων.

Επεσήμανε ακόμη πως παρόλο που το 2020 ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας, εντούτοις, χαρακτήρισε το απερχόμενη έτος παραγωγικό για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, κατά το οποίο προωθήθηκαν αρκετά έργα, τα οποία, με την υλοποίηση τους, θα αποβούν προς όφελος των δημοτών.

Όλα τα έργα τα οποία σχεδιάστηκαν, συνέχισε, “προχωρούν κανονικά, όμως λόγω της πανδημίας υπάρχει καθυστέρηση στην αδειοδότηση κάποιων έργων, όπως π.χ. το έργο της ανάπλασης του πυρήνα Πόλης και Προδρομίου, τα οποία και αναμένεται να αρχίσουν να υλοποιούνται εντός του 2021”.

Πρόσθεσε ωστόσο πως έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση χώρων υγιεινής στην ανατολική πλευρά του λιμανιού του Λατσιού, η παιχνιδούπολη στη Δημοτική Πλαζ ενώ ολοκληρώνεται σύντομα και η παιχνιδούπολη στο πάρκο Αγίου Ανδρονίκου, ο πεζόδρομος/ ποδηλατόδρομος από την Πόλη μέχρι τη διασταύρωση της Δρούσειας, ενώ προχωρεί και το έργο της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων στο Δήμο με την αγορά υπηρεσιών ενός αρχαιολόγου και 9 εργατών ανασκαφών, παράλληλα με το σχεδιασμό από τους μελετητές.

Ακόμη, σημείωσε, έχουν ολοκληρωθεί και άλλα έργα, μικρότερου μεγέθους, στην προσπάθεια της αναβάθμισης της οπτικής εικόνας του Δήμου, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών .

Παράλληλα ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως έργα, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες είναι ο δρόμος Πάφου-Πόλης, η επέκταση του λιμανιού του Λατσιού, ο εξωραϊσμός των αποθηκών στο Λατσί, το πολυπάρκο στο Λατσί και o εξωραϊσμός των αυλών του Δημαρχείου.

Καταλήγοντας είπε, ότι με τον ίδιο ζήλο, δυναμισμό και αποφασιστικότητα ατενίζουν με αισιοδοξία το 2021 και συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για την ευημερία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top