ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μνημόνιο συνεργασίας» για την κατασκευή αποθηκών ψύξης εσπεριδοειδών στη Μόρφου

«Μνημόνιο συνεργασίας» για την κατασκευή αποθηκών ψύξης εσπεριδοειδών στη Μόρφου

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ υπέγραψαν στην Άγκυρα «μνημόνιο συνεργασίας για τα εσπεριδοειδή».

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Χαλκίν Σεσί» γράφει ότι μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι «οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της τδβκ βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη, το σεβασμό, την αδελφοσύνη, την εμπιστοσύνη και τις ιστορικές ρίζες».

Αναφερόμενος στο «μνημόνιο», ο κ. Ουστέλ ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσουν το «έργο για την ανάπτυξη προηγμένης ικανότητας επεξεργασίας φρούτων και κατεψυγμένης-ψυχρής αποθήκευσης στον τομέα των εσπεριδοειδών της τδβκ».

Ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι έτσι θα λάβουν μέτρα κατά των πιθανών μελλοντικών προβλημάτων στα εσπεριδοειδή και τη γεωργία. Αναφερόμενος στο έργο, ο Ουστέλ είπε ότι θα υλοποιηθεί η κατασκευή ψυκτικών αποθηκών χωρητικότητας 15 χιλιάδων τόνων σε πρώτη φάση και συνολικής χωρητικότητας 40 χιλιάδων τόνων σε τέσσερα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι αυξάνεται και η δυναμικότητα συμπίεσης της Cypruvex, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξηθεί η ικανότητα έκθλιψης εσπεριδοειδών από 350 τόνους σε 1000 τόνους ημερησίως.

Το έργο αυτό, το οποίο θα επιτρέψει την αποθήκευση και άλλων γεωργικών προϊόντων, όπως φράουλες, μπανάνες, σταφύλια, τροπικά φρούτα, καθώς και εσπεριδοειδή, θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αναλύσεων υπολειμμάτων των προϊόντων με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα, στο έργο θα υπάρχει εργαστήριο για την αύξηση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των προϊόντων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top