ΦΟΙΤΗ-TEXT

Η εστίαση πεθαίνει και μαζί της βουλιάζει και η κοινωνία

Η εστίαση πεθαίνει και μαζί της βουλιάζει και η κοινωνία

Στο έλεος της κρίσης που έφερε ο κορωνοϊός είναι ο κλάδος της εστίασης που πλέον βρίσκεται σε δεινή κατάσταση αφού σημαντικό μέρος του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων έχει επηρεαστεί σε επικίνδυνο βαθμό.

Την ώρα που οι ιδιοκτήτες καλούνται να επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα και συλλογική ευθύνη για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, η επιβίωση του κλάδου βρίσκεται στα όρια της, ειδικότερα σήμερα που το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι πιο ορατό από ποτέ. Ο κλάδος της εστίασης πιθανών να έχει υποστεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα αφού κτυπήθηκε ακαριαία από την πρώτη μέρα της πανδημίας. Η κρίση κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σε ένα κλάδο ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε στυλοβάτης της οικονομίας στη χώρα μας αφού ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών που έμειναν άνεργοι μετά την κρίση του 2013, βρήκαν προσωρινή επαγγελματική στέγη στους χώρους εστίασης.

Στόχος του άρθρου σε καμία περίπτωση δεν είναι η άσκηση οποιασδήποτε κριτικής αφού είναι απόλυτα κατανοητό πως κράτος και κοινωνία αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δυσκολίες. Παρόλα αυτά έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε και να παρουσιάσουμε τα αδιέξοδα που βρίσκεται ένας κλάδος ο οποίος προσφέρει εργασία σε ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών της χώρας μας. Την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα αυξάνονται λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας, ο κίνδυνος μιας νέας κρίση αποτελεί τραγική πραγματικότητα. Μια νέα κρίση η οποία θα αφήσει πίσω της χιλιάδες άνεργους. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί πειθαρχία και ενότητα. Το βάρος των δυσκολιών που φέρνει η πανδημία πρέπει να μοιραστεί ισότιμα. Κάθε επιχείρηση που βάζει λουκέτο αφήνει άνεργους συμπολίτες μας. Οι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης βρίσκονται στο μέτωπο μιας άνισης μάχης θυσιάζοντας τους κόπους μιας ζωής εις το όνομα του ιερού αγώνα για προστασίας της δημόσιας υγείας. Όσο οι περιορισμοί αυξάνονται τόσο περισσότερη στήριξη του κράτους και της κοινωνίας απαιτείται αφού υπάρχει ορατό ενδεχόμενο ο χώρος της εστίασης να καταρρεύσει και μοιραία μαζί του να βουλιάξει και η κοινωνία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top