Μια έρχεται και  μια φεύγει…

Μια έρχεται και  μια φεύγει…

Μετρούμε αντίστροφα και βρισκόμαστε μπροστά στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είμαστε  έτοιμοι  να υποδεχθούμε πανηγυρικά τον ερχομό της νέας χρονιάς. Με χρώματα, αρώματα, γλυκά, μελωδίες, ζαχαρωτά, όμορφα ρούχα, χαμόγελα και αισθήματα αισιοδοξίας.

Μια χρονιά έρχεται και  μια  άλλη φεύγει..

Αυτή, η Πρωτοχρονιά δεν θα θυμίζει τίποτα από  εκείνες των περασμένων ετών. Θα είναι πρωτόγνωρη. Το πρώτο γλυκό φως του πρωινού της Πρωτοχρονιάς  θα μας προσγειώσει ξανά στην ωμή πραγματικότητα.

Αυτή της αβεβαιότητας, του φόβου και των περιορισμών. Ο λόγος; Για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν είναι καθόλου ευχάριστα αφού, σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά. Οι νέοι  περιορισμοί θα μας κρατήσουν μακριά από αγαπημένα μας πρόσωπά, μακριά από θρησκευτικές μας λατρείες, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, ταξίδια, οικογενειακά τραπέζια, συναντήσεις με φίλους και περιορισμούς στις μετακινήσεις μας.  Στόχος να πολεμήσουμε  τον αόρατο εχθρό που βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας. Αυτό τον εχθρό που δεν ξεχωρίζει θρησκεία, φυλή, χρώματα και ηλικία. Που έχει αλλάξει την διάθεσή μας και την καθημερινότητά μας. Που μας κάνει  να πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο και ότι τελικά  θα τα καταφέρουμε.

Με θετική σκέψη , με δύναμη , με αίσθημα αισιοδοξίας έχοντας φωτεινό οδηγό το αστέρι της Βηθλεέμ που φώτισε τον ουρανό μας μετά από 800 χρόνια ας αναλογιστούμε και ας αφήσουμε πίσω όλα τα αρνητικά του 2020 , ας προσπεράσουμε όλες τις κακές στιγμές και ας υποδεχτούμε το 2021 με την ευχή για ένα καλύτερο έτος χωρίς περιορισμούς, χωρίς ιδιαιτερότητες και το κυριότερο χωρίς κορωνοϊό.

Μαργαρίτα Γουρουνιά  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE