ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες δικαστικές αποφάσεις για golden games – Για δικαίωση μιλά ο σύνδεσμος στοιχηματικών εταιρειών – «Οι προσπάθειες κάποιων πολιτικών…»

Νέες δικαστικές αποφάσεις για golden games – Για δικαίωση μιλά ο σύνδεσμος στοιχηματικών εταιρειών – «Οι προσπάθειες κάποιων πολιτικών…»

Ως ακόμη μια δικαίωση για τις εταιρείες στοιχημάτων μπορεί να χαρακτηριστεί απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας στις 14 του τρέχοντος μήνα.

Ο δικαστής Λοΐζος Μουγής αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους σε σχέση με υπόθεση εφόδου της Αστυνομίας σε πρακτορεία στοιχημάτων, όπου διεξάγονταν εικονικά παιχνίδια virtual games και golden lotto (golden games). Εξετάζοντας τρεις σχετικές υποθέσεις έκρινε πως δεν υπάρχει κάποια παραβίαση του νόμου. «Όλες αυτές οι εκστρατείες της Αστυνομίας για πάταξη του δήθεν παράνομου τζόγου αποδεικνύονται εντελώς ανούσιες και άνευ λόγου ενώπιον της δικαιοσύνης, που αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας» σχολίασε σχετικά ο Γιώργος Χατζηγιάννης, εκ μέρους του Συνδέσμου Εταιρειών και Φίλων Στοιχημάτων Κύπρου. Και πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι του 2016 είχαμε δικαίωση ιδιοκτητών πρακτορείων στοιχημάτων σε σχέση με υποθέσεις του αριθμολαχείου ΚΙΝΟ. Ο δικαστής είχε κρίνει πως δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε παιγνιομηχάνημα περιορισμένου οφέλους (π.χ. φρουτάκια), αλλά ούτε και  παιχνίδι τύπου ‘ονλάιν καζίνο’. Κι ασφαλώς απέρριψε όλες τις κατηγορίες. Όλες οι προσπάθειες να πληγεί το νόμιμο στοίχημα που προσφέρουν τα πρακτορεία στοιχημάτων πέφτουν στο κενό». Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε με νόημα: «Οι ενέργειες από πλευράς κάποιων πολιτικών προσώπων, αλλά και  οι άνευ ουσίας έφοδοι της Αστυνομίας σε βάρος πρακτορείων στοιχημάτων που λειτουργούν νόμιμα με βάση και δικαστικές αποφάσεις, πού αποσκοπούν; Γιατί πάνε κόντρα στους νόμους της Δημοκρατίας; Ποιόν θέλουν να εξυπηρετήσουν; Γιατί επιλέγουν να πλήξουν 6.000 οικογένειες στην Κύπρο που έχουν ήδη πληγεί από την οικονομική κρίση του 2013 και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους; Δεν θέλουμε να επεκταθούμε γιατί ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει». Και κατέληξε: «Θα επαναλάβουμε τις θέσεις που εκφράσαμε και πρόσφατα. Κάποιοι πολιτικοί πρέπει να σκεφτούν αν βάζουν σε μπελάδες την Δημοκρατία κι αν ορθώς επιλέγουν να πλήξουν ανθρώπους που βγάζουν τίμια και κυρίως νομότυπα το ψωμί τους. Να σκεφτούν πώς εξυπηρετείται καλύτερα το κυπριακό δημόσιο και αν θα μείνει εκτεθειμένη η Κυπριακή Δημοκρατία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυτές τις πρακτικές που ακολουθούνται».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top