ΠΑΡΑ-THEMA

Την ώρα που έβλεπες Survivor σε ένα άλλο κανάλι υπήρχε κάτι συγκλονιστικό που δεν είδες ποτέ - VIDEO

Την ώρα που έβλεπες Survivor σε ένα άλλο κανάλι υπήρχε κάτι συγκλονιστικό που δεν είδες ποτέ - VIDEO

Την ώρα που ήσουνα καρφωμένος στο Survivor σε ένα άλλο κανάλι προβαλλόταν κάτι πραγματικά συγκλονιστικό που δεν είδες ούτε και σε ενδιαφέρει να μάθεις ή να δεις.

Βλέπετε, είναι πιο σημαντική η κλειδαρότρυπα που προσφέρει το εν λόγω reality για τις σημερινές κοινωνίες παρά οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στον πλανήτη.  

Το Survivor κατάφερε να αποσβολώσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε Ελλάδα και Κύπρο από την πρώτη στιγμή προβολής του για μια σειρά από λόγους που δεν είναι της ώρας.

Γεγονός όμως αναντίλεκτο είναι ότι μια ολόκληρη κοινωνία ζει καθημερινά μέσα από τις ζωές των άλλων δίνοντας ασύλληπτα νούμερα τηλεθέασης στα κανάλια που το προβάλουν.

Η αποχαύνωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τηλεθεατών — πολιτών για το εν λόγω παιγνίδι αποστερεί ακόμη και την δυνατότητα του ζάπινγκ με την δικαιολογία ότι «δεν υπάρχει κάτι καλύτερο».

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο όμως, όχι γιατί πραγματικά δεν υπάρχει, αλλά γιατί η παιδεία μας, το συλλογικό μας πνευματικό επίπεδο και οι κοινωνικές μας ανησυχίες φτάνουν ως εκεί, ως το Survivor και το όποιο Survivor.

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν (5/6), την ώρα που όλοι ήμασταν καρφωμένοι στο Survivor, στην ΕΡΤ world (ναι υπάρχει αυτό το κανάλι), προβαλλόταν ένα πραγματικά εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για την Γροιλανδία με τον τίτλο «49 λέξεις για το χιόνι», του 2007.

Στην ουσία το ντοκιμαντέρ δεν ήταν για την Γροιλανδία αλλά για όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου ναι, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στο ελληνικής παραγωγής ντοκιμαντέρ διάρκειας μιας ώρας αντιλαμβάνεσαι με εικόνες τι σημαίνει κλιματική αλλαγή, υπερθέρμανση του πλανήτη και τον τραγικό ρόλο που διαδραματίζουν σε αυτή την περιοχή οι ενεργειακοί κολοσσοί που βλέπουν την καταστροφή του περιβάλλοντος ως ευκαιρία για νέες εξορύξεις πετρελαίου στην Αρκτική, εκεί που υποχωρούν οι πάγοι.

To «49 λέξεις για το χιόνι» αποτυπώνει την αγάπη αυτών των ανθρώπων για το περιβάλλον τους το οποίο καταστρέφεται ώρα με την ώρα λεπτό με το λεπτό και υπεύθυνοι είμαστε κυρίως εμείς, οι δυτικοί, οι πολιτισμένοι, οι εκβιομηχανισμένοι.

1% του χρόνου μας να αφιερώναμε όλοι μας, πολίτες και Μ.Μ.Ε στην καταστροφή του περιβάλλοντος κάθε μέρα, σήμερα, ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο πιο αισιόδοξα σε ένα πλανήτη τόσων δισεκατομμυρίων χρόνων που εμείς οι άνθρωποι καταφέραμε να τον καταστρέψουμε σε λίγα μόλις εκατοντάδες χρόνια.

Τι μας νοιάζει λοιπόν τι συμβαίνει στην Αρκτική και τι μας κόφτει αν οι Η.Π.Α του Τραμπ αποχώρησαν από την συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή;  

Εξάλλου απόψε έχει Survivor και ημίγυμνο Ντάνο στην παραλία…

Τ.Χ.

Υ.Γ 

Για όσους λίγους επιθυμούν και έχουν τον χρόνο να δουν το ντοκιμαντέρ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top