ΠΑΡΑ-THEMA

Survivor: Eλληνοτουρκική φιλία όσο στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή;

Survivor: Eλληνοτουρκική φιλία όσο στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή;

Διπλωματία στον σύγχρονο κόσμο δεν εξασκούν μόνο τα κράτη. Διπλωματία ασκείται σε επίπεδο Μ.Μ.Ε, Μ.Κ.Ο ακόμη και από δημόσια πρόσωπα. Το Survivor λοιπόν μπορεί να αποτελεί ένα «παιγνίδι» όμως είναι ένα δημόσιο θέαμα τηλεοπτικός κατασκευασμένο που μπορεί να παράγει και πολιτική.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Την τελευταία εβδομάδα η παραγωγή του survivor επέλεξε στο πλαίσιο της «ελληνοτουρκικής φιλίας» να φέρει κοντά τους παίκτες των δυο ομάδων θέλοντας να στείλει τα δικά του μηνύματα. Μηνύματα συμφιλίωσης των δυο λαών στα πλαίσια του εν λόγω προϊόντος. Είναι αυτό καταδικαστέο;

Κατά την δική μας αντίληψη όχι μιας και οι λαοί, ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, ή θρησκείας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Το ερώτημα όμως είναι άλλο. Μπορεί να υπάρξει πραγματική και έμπρακτη ελληνοτουρκική φιλία; Η απάντηση είναι ίσως και κάτω υπό κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Όσα Survivor ελληνοτουρκικά και να γίνουν κι όσες τηλεοπτικές σειρές όπου ο χριστιανός ερωτεύεται την μουσουλμάνα ή το αντίθετο, πραγματική ελληνοτουρκική συμφιλίωση δεν μπορεί να υπάρξει εάν δεν τερματισθεί η κατοχή της Κύπρου.

Στα αυτιά ενός Ελληνοκύπριου η «ελληνοτουρκική φιλία» ακούγεται τουλάχιστον ως ένα πικρό ανέκδοτο όταν εδώ και 43 χρόνια δεν μπορεί να ασκήσει σε όλη την επικράτεια του νησιού τα ανθρώπινα του δικαιώματα.

Ως εκ τούτου, καλές οι εκδηλώσεις τα τραπεζώματα στα survivor και τα πανηγύρια όμως όσο στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή πραγματική ελληνοτουρκική φιλία δεν πρόκειται να υπάρξει…  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top