ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Αστυνομία – «Μαζέψτε» τα παιδιά σας πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Αστυνομία – «Μαζέψτε» τα παιδιά σας πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα

H Αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη νεανική παραβατικότητα καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, χειριστικέ 465 υποθέσεις μέσα σε διάστημα δυο ετών.

Με αφορμή και δεύτερο περιστατικό μέσα στο ίδιο 24ωρο, που αφορά οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος από ανήλικο πρόσωπο (15χρονο) καθώς και οδήγηση κλοπιμαίου οχήματος και πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος στη Λεμεσό, η Αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Τέτοια περιστατικά που αφορούν τροχαίες παραβάσεις, παραβατικές συμπεριφορές με εμπλεκόμενους ανήλικους ηλικίας 7-16 ετών και φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας προβληματίζουν έντονα.

Σύμφωνα τα στατιστικά στοιχεία του Γραφείου Ανάλυσης και Στατιστικής της Αστυνομίας Κύπρου που φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα, κατά την τελευταία τριετία (2013 – 2015) η Αστυνομία χειρίστηκε συνολικά 465 υποθέσεις που αφορούν τη νεανική παραβατικότητα, από τις οποίες οι 260 αφορούσαν σοβαρές υποθέσεις και οι υπόλοιπες 205 μικροπαραβάσεις, με644 εμπλεκόμενους ανήλικους. Όσον αφορά στις ηλικίες των ανηλίκων παραβατών, οι 64 ήταν μεταξύ 7-13 ετών και οι υπόλοιποι580 μεταξύ 14-16 ετών.

Η νεανική παραβατικότητα είναι φαινόμενο πολυδιάστατο και πολυσύνθετο που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Η Αστυνομία στις προσπάθειες που καταβάλει για την προσταστία και ασφάλεια της νεολαίας και της κοινωνίας γενικότερα συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες του κράτους, διάφορούς φορείς και οργανισμούς για την πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος.
  

Δείτε περισσότερα στοιχεία εδώ 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top