Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το κίνημα, τίθενται και ερωτήματα για τη στάση της πρώην Γενικής Ελέγκτριας, η οποία με βάση τα όσα αποκαλύψαμε ενώ είχε στοιχεία για ύποπτες κινήσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου, «έθαψε» τα σχετικά έγγραφα…
Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών: «Η είδηση που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα «ThemaOnline», εφόσον επιβεβαιωθεί αφήνει πολλά ερωτηματικά και εκτεθειμένη την κ. Γιωρκάτζη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΜΟΚΑΣ σε συνεργασία με το αντίστοιχο Ελλαδικό σώμα, το ΣΔΟΕ, εντόπισαν σε ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό του εν λόγω τέως Κύπριου αξιωματούχου ποσό που αγγίζει τις 300.000 ευρώ!
Αυτό το ποσό ακολούθως μεταφέρθηκε στην τράπεζα UNIASTRUM μαζί με άλλα 500.000 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 800.000 ευρώ. Πως δικαιολογείται ένα τόσο μεγάλο ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου;
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι έγγραφα τα οποία απεδείκνυαν τις κινήσεις στους λογαριασμούς του εν λόγω προσώπου, ήταν στην κατοχή της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, όταν αυτή ήταν Γενική Ελέγκτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιατί η κ. Γιωρκάτζη δεν προχώρησε σε έρευνα; Ποιους καλύπτει; Ενημέρωσε η κ. Γιωρκάτζη τον διάδοχο της ή πήρε μαζί της τον φάκελο; Καλούμε την κ. Γιωρκάτζη άμεσα να απαντήσει εάν ισχύουν τα στοιχεία αυτά και τον σημερινό γενικό ελεγκτή κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη εάν είναι γνώστης της υπόθεσης.Φαίνεται ότι δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα η τακτική που οδήγησε την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή».
Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThemaOnline:
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ύποπτες διαδρομές 800.000 ευρώ σε λογαριασμό πρώην αξιωματούχου – Από Ελλάδα στην UNIASTRUM – Ήξερε η Χρυστάλλα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»
Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»
800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη