ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ : Ικανοποίηση για την έναρξη διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς

ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ : Ικανοποίηση για την έναρξη διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών παρακολουθώντας με προσοχή την εξέλιξη των γεγονότων αναφορικά με την κρίση που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείου Πάφου και Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, εκφράζει την ικανοποίηση της για την προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το θέμα της στελέχωσης όπως το ανέδειξε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., είναι μείζων ζήτημα για τον Ιατρικό κόσμο και την λειτουργία των Κρατικών Νοσηλευτριών, ενώ μοναδικός στόχος της παρέμβασης της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών προς τον  Υπουργό Υγείας ήταν, όπως αναφέρει,  η ομαλότερη υπό τις περιστάσεις, λειτουργία των προαναφερθέντων νοσηλευτηρίων έτσι  που να μην  κινδυνεύουν ζωές.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.  σημειώνει επίσης  ότι η προτεινόμενη λύση δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνιμη. 
Το Υπουργείο Υγείας οφείλει, προστίθεται στην ανακοίνωση,  να εξεύρει βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις οι όποιες θα προστατεύουν πρωτίστως τους ασθενείς και θα δημιουργούν ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τους επαγγελματίες υγείας.
Η ορθολογική στελέχωση με ιατρικό ανθρώπινο δυναμικό βάσει των αναγκών, η επικαιροποιήση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, είναι μερικά από τα άκρως αναγκαία βήματα για την αναδιοργάνωση των Κρατικών Νοσηλευτηρίων προς την πολυσυζητημένη Αυτονόμηση.

Η αγορά υπηρεσιών για μόνιμες ιατρικές ανάγκες δεν μπορεί συνεχίζει η ανακοίνωση,  να θεωρηθεί παρά σαν μια προσωρινή λύση προς όφελος των ασθενών, σε περίοδο έκτακτης ανάγκης.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών διαμηνύει και διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τις εν εξελίξει διαδικασίες επίλυσης των τρεχουσών αναγκών υποστελέχωσης και πολλαπλών άλλων προβλημάτων του Κρατικού Τομέα Υγείας και θα παρεμβαίνει και θα συνδράμει ενεργά και εποικοδομητικά για την σφαιρική και ολοκληρωτική επίλυση τους.
ΔΣ ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., καταλήγει η ανακοίνωση.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top