ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμη εβδομάδα για το προσφυγικό και Brexit στις Βρυξέλλες

Κρίσιμη εβδομάδα για το προσφυγικό και Brexit στις Βρυξέλλες

Κρίσιμη αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα για τις εξελίξεις γύρω από το λεγόμενο "Brexit" και το προσφυγικό στις Βρυξέλλες και τις λοιπές ευρωπρωτεύουσες με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να ξεκινά σειρά επαφών με κοινοτικούς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Το πρόγραμμα του προέδρου περιλαμβάνει πέντε πόλεις σε δύο ημέρες, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του. Ξεκινά με το Παρίσι, συνεχίζει με το Βουκουρέστι, περνάει από την Αθήνα, όπου συναντάται με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και καταλήγει στην Πράγα και το Βερολίνο. Με την επιστροφή του στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, συναντά τον νέο πρωθυπουργό της Λετονίας Μάρις Κουτζίνσκις, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρωθυπουργό της Κροατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον Γκιόργκι Ιβανώφ των Σκοπίων, τον Μίρο Τσέραρ και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στη συνέχεια και πάλι στις Βρυξέλλες θα συνέλθει η σύνοδος της ομάδας των προθύμων για το προσφυγικό, όπως είχε γίνει και στις 17 Δεκεμβρίου, φιλοξενούμενη στην Αυστριακή Μόνιμη Αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή της Αυστρίας, Ελλάδας, Γερμανίας, Φινλανδίας, Σουηδίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και του κ. Γιούνκερ.

Στην Πράγα παράλληλα συνέρχεται η ομάδα των «χωρών του Βίζεγκραντ», στην οποία συμμετέχουν Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία και συμπληρωματικά έχουν κληθεί Ρουμανία, Βουλγαρία και η εκτός ΕΕ, ΠΓΔΜ.

Αύριο συζητείται στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση προόδου της Τουρκίας, με εισηγήτρια την Ολλανδή Ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών Κάτι Πίρι.

Την Τετάρτη ο κ. Γιούνκερ συναντάται με τον κ. Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη, ενώ το πρωί της Πέμπτης βλέπει ξανά τον κ. Νταβούτογλου. Την ίδια μέρα συνέρχονται διαδοχικά η σύνοδος των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η πρόσθετη Σύνοδος Κορυφής για τη Βρετανία και το προσφυγικό, η οποία θα ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου το απόγευμα της Παρασκευής.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top