ΔΙΕΘΝΗ

David Copperfield: Αντιμέτωπος με αμέτρητες κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης ο γνωστός μάγος

David Copperfield: Αντιμέτωπος με αμέτρητες κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης ο γνωστός μάγος

Πρόκειται για ένας από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς μάγους της εποχής του. Έγινε ευρέως γνωστός όταν εξαφάνισε το Άγαλμα της Ελευθερίας με ένα μαγικό τρικ μπροστά σε κοινό, ζωντανά. Από εκεί και πέρα κατάφερε να κερδίσει 11 βραβεία Guinness και 21 βραβεία Emmy. Μαζί με τα βραβεία, τα shows και τα πολυάριθμα εξώφυλλά του, κατάφερε να δημιουργήσει και μια μεγάλη περιουσία, κατέχοντας 11 ιδιωτικά νησάκια.

Ο λόγος για τον David Copperfield, ο οποίος δυστυχώς θυμίζει κάτι από Jeffrey Epstein. Για την ακρίβεια, 16 κορίτσια έχουν ήδη κάνει καταγγελία για σεξουαλικά αδικήματα τα οποία διέπραξε ο Copperfield. Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες προέρχονται από γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με δηλώσεις τους ήταν εκείνη την περίοδο κάτω των 18 ετών. Κάποιες είπαν ότι ήταν μόλις 15 ετών.

«Νάρκωνε γυναίκες πριν συνευρεθεί μαζί τους»

Οι κατηγορίες εναντίον του David Copperfield περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους, οι οποίες ένιωθαν ανίκανες να συναινέσουν. Οι καταγγελίες εναντίον του 67χρονου μάγου τις οποίες ο ίδιος αρνείται, αφορούν το χρονικό διάστημα από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014.

Οι γυναίκες που τον κατηγορούν, ισχυρίζονται ότι τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του ως έναν από τους πιο επιτυχημένους ταχυδακτυλουργούς στον κόσμο. Μερικές από τις γυναίκες είπαν στον Guardian ότι μόνο μετά το κίνημα #MeToo, ένιωσαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν για όσα έζησαν.

Καταγγελίες κατά του Copperfield και στο παρελθόν

Ο Copperfield έχει κατηγορηθεί για τέτοιου είδους συμπεριφορές και στο παρελθόν. Μία από τις 16 γυναίκες είχε καταγγείλει τον David το 2018 ότι την είχε ναρκώσει και την κακοποίησε σεξουαλικά το 1988, όταν ήταν 17 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο. Ο Copperfield από την πλευρά του είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς της.

Μια άλλη γυναίκα είπε στον Guardian ότι είχε μια παρόμοια εμπειρία με τον γνωστό ταχυδακτυλουργό, ισχυριζόμενη ότι εκείνη και μία φίλη της είχαν ναρκωθεί και ότι καμία από τις δύο δεν ήταν σε θέση να συνευρεθεί συναινετικά μαζί του.

«Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο αν δεν πίστευα στα αλήθεια ότι ήμουν ναρκωμένη εκείνη την ώρα», είπε μία από τις γυναίκες, η οποία είπε ότι συμφώνησε να συναντήσει τον γνωστό μάγο για ένα ποτό το 1993, μετά από μια παράστασή του. Οι δικηγόροι του Copperfield αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της συγκεκριμένης γυναίκας ενώ προσέθεσαν ότι τα ναρκωτικά «δεν είναι μέρος του κόσμου του».

Υπήρξαν και άλλες πολλές καταγγελίες κατά του Copperfield και σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από τον Guardian, αναδείχτηκαν κάποια κοινά μοτίβα μεταξύ των καταγγελιών. Συγκεκριμένα, αρκετές γυναίκες είπαν ότι ο Copperfield υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος και ότι προσπάθησε να διατηρήσει επαφή με αυτές και τους γονείς τους.

Να σημειωθεί πως ο Copperfield είχε μπει στο στόχαστρο από τις αρχές λόγω της σχέσης του με τον Jeffrey Epstein. Ο διάσημος γάμος ήταν μεταξύ των διάσημων προσώπων που κατονομάστηκαν στα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με τον Epstein, τα οποία αποσφραγίστηκαν τον Ιανουάριο.

Πηγή φωτογραφίας: Getty Ideal Images

Πηγή: grace.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top