ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικές ροές: Σε εγρήγορση η Κυβέρνηση – «Δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς»

Μεταναστευτικές ροές: Σε εγρήγορση η Κυβέρνηση – «Δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς»

Σε συναγερμό τέθηκαν Αστυνομία και Κυβέρνηση μετά και την τελευταία δήλωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος κάλεσε τις Λιβανικές Αρχές να ληφθεί «εθνική απόφαση» και να «ανοίξει η θάλασσα» σε «οποιονδήποτε θέλει να φύγει για την Ευρώπη, για την Κύπρο», τη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται πιο κοντά στη Μέση Ανατολή.

Σχολιάζοντας σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπτιώτης, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε πως, «επειδή θεωρούμαι ότι το μεταναστευτικό ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που έχουμε να διαχειριστούμε, και γι’ αυτό το λόγο έχουν ληφθεί πολλά μέτρα».

Το μεταναστευτικό συνέχισε, «είναι κατεξοχήν ένα Ευρωπαϊκό ζήτημα. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις, λαμβάνουμε μέτρα και αξιολογούμε όλα τα μέτρα και τα εργαλεία που έχουμε».

Αναφερόμενος στις Λιβανικές Αρχές, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή μαζί τους, υπενθυμίζοντας τόσο την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη χώρα, όσο και το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης που παρουσιάστηκε.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα για τη Νεκρή Ζώνη και κατά πόσο αναμένεται οι μετανάστες να προσέλθουν στις ελεύθερες περιοχές από εκεί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι λαμβάνονται προληπτικά μέτρα όπου μπορούν να ληφθούν «ακριβός επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή εικόνα που βλέπουμε τους τελευταίους έξι μήνες».

«Διαρκώς βρισκόμαστε σε εγρήγορση και αυτός είναι και ένα από τους λόγους που έχουμε πετύχει. Είναι ένα δύσκολο θέμα που πρέπει να παρακολουθούμε και δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο από εμάς η διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά, στο βαθμό που μπορούμε εμείς να λάβουμε μέτρα, αυτά τα μέτρα λαμβάνονται», είπε καταληκτικά.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top