ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

Λιμάνι Λάρνακας: Ζητά ενημέρωση από Υπ. Μεταφορών η Επ. Ανάπτυξης – Δεν παρέλαβε τις άδειες για έργα η εταιρεία Kition

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Λάρνακας στην οποία ζητά ενημέρωση προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας συνεδρίασε την Παρασκευή, 10/05/2024 στις 3.00 μ.μ., στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Μετά από τις οδηγίες που πήρε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από την Γενική Εισαγγελία και λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους και γεγονότα, η Επιτροπή αποφάσισε όπως καλέσει τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσω της υφιστάμενης διαδικασίας με τους νυν ή και άλλους επενδυτές. Επίσης, όπως το συντομότερο ο Υπουργός, εκ νέου, ενημερώσει την Επιτροπή για την τελική κατάληξη, καθώς και για όλες τις πιθανές ενναλακτικές λύσεις για το πώς προχωρεί το έργο. Η Επιτροπή Ανάπτυξης σημείωσε ότι θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες με απώτερο σκοπό την καθοριστική επίλυση των προβλημάτων.

Τα Μέλη της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας εξέφρασαν την απογοήτευση και λύπη τους ως προς το ότι, ενώ η οικοδομική άδεια για την Α’ Φάση του έργου είναι έτοιμη από τις 26/4/2024, μια άδεια που για να εκδοθεί έγκαιρα χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και μεγάλο κόστος εκ μέρους του Δήμου και των άλλων Αρχών, εν τούτοις, η εταιρεία Kition Ocean Holdings και η μεγαλομέτοχος αυτής, η Around Town δεν έχουν παρουσιαστεί να τις παραλάβουν και ούτε έχουν ενημερώσει μέχρι στιγμής τον Δήμο για τις προθέσεις τους.

Το γεγονός αυτό δηλώνει ότι δεν εκτιμήθηκαν οι  κόποι  αλλά και όλες οι κοπιαστικές προσπάθειες του Δήμου και των Αρχών της πόλης της Λάρνακας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφία



Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top