LIFESTYLE

Eurovision 2024: Ξεκίνησε ο Πρώτος Ημιτελικός - Καλή Επιτυχία Κύπρος - Δείτε LIVE

Eurovision 2024: Ξεκίνησε ο Πρώτος Ημιτελικός - Καλή Επιτυχία Κύπρος - Δείτε LIVE

Ξεκίνησε στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Πρώτος Ημιτελικός του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, στον οποίο συμμετέχει και η Κύπρος, με τη Σίλια Καψή και το τραγούδι Liar.

Ο διαγωνισμός μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ1, το κανάλι υψηλής ευκρίνειας του ΡΙΚ, το Τρίτο Πρόγραμμα. Η Μελίνα Καραγεωργίου και ο Hovig είναι οι σχολιαστές του φετινού διαγωνισμού για το ΡΙΚ.

Το σύνθημα για φέτος είναι το «United by Music» (Ενωμένοι εκ της μουσικής). Κεντρικές παρουσιάστριες είναι οι Malin Akerman και Petra Mede. Η Σουηδή-Αμερικανίδα ηθοποιός, παραγωγός και μοντέλο και η Σουηδή κωμικός, χορεύτρια και τηλεοπτική παρουσιάστρια αντίστοιχα δεσμεύονται να σταθούν άξιες οικοδέσποινες του show όχι μόνο για σήμερα αλλά και τις υπόλοιπες δύο βραδιές που ακολουθούν.

Το Malmö Arena είναι ο χώρος που φιλοξενεί τον διαγωνισμό φέτος. Πρόκειται για ένα κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 13.000-15.500 θέσεων. Το Malmö Arena αποτελεί «σπίτι της Eurovision» για δεύτερη φορά, αφού εκεί διοργανώθηκε και ο διαγωνισμός του 2013.

Ανάμεσα στις εκπλήξεις είδαμε την Ελένη Φουρέιρα, η οποία παρουσίασε το Fuego, με το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση για την Κύπρο το 2018. Η τραγουδίστρια ανέβηκε για ακόμα μία φορά στη σκηνή της Eurovision με μία εκρηκτική εμφάνιση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

18 εμφανίσεις αλλά μόνο 15 από αυτές διαγωνίζονται στον Α Ημιτελικό:

Τρεις από τις έξι χώρες που διαγωνιζόνται απευθείας στον Τελικό της φετινής Eurovision θα πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις τους απόψε. Αυτές είναι το Ηνωμένο Βασιλείου, Γερμανία και Σουηδία.

Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση του Α' ημιτελικού. Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ ημιτελικό έχει ως εξής: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Παρακολουθήστε LIVE:

Ψηφοφορία

Καμία αλλαγή στο σύστημα ψηφοφορίας δε θα υπάρξει συγκριτικά με τον περσινό διαγωνισμό. Όπως και στο Λίβερπουλ πέρυσι, έτσι και φέτος, τα αποτελέσματα των ημιτελικών θα προκύψουν από 100% ψηφοφορία του κοινού συμπεριλαμβανομένου του «Rest of the world» το οποίο προσμετρείται ως μία επιπλέον διαγωνιζόμενη χώρα ενώ για τον τελικό θα υπάρχει συνδυαστική ψηφοφορία κοινού και επιτροπών, με ποσοστό 50% η κάθε μία.  

Δικαίωμα ψήφου λοιπόν στον αποψινό ημιτελικό έχουν οι δεκαπέντε διαγωνιζόμενες χώρες, η «Rest of the world» χώρα – της οποίας οι ψήφοι προέρχονται από κοινό χωρών που δεν συμμετέχουν – και οι τρεις εκ των έξι χωρών που συμμετέχουν απευθείας στον Τελικό φέτος, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία (σ.σ. οι υπόλοιπες τρεις θα έχουν δικαίωμα ψήφου στον 2ο Ημιτελικό).

Δέκα χώρες θα καταφέρουν να προκριθούν στη φάση του τελικού και αυτές θα είναι οι χώρες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους. Η ανακοίνωση των δέκα αυτών χωρών θα γίνει στο τελευταίο μέρος του αποψινού ημιτελικού ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τη λήξη και του τελικού του Σαββάτου για να μάθουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο ημιτελικών.

Ο Β’ ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα 22:00 την Πέμπτη 9 Μαϊου και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαϊου.

Καλή Επιτυχία Κύπρος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top