LIKE ONLINE

Ο πιο διάσημος «τουρίστας» στην Ελλάδα: Ο «Αμερικανός» που πρωταγωνιστεί στο video clip της Σάττι - Δείτε βίντεο

Ο πιο διάσημος «τουρίστας» στην Ελλάδα: Ο «Αμερικανός» που πρωταγωνιστεί στο video clip της Σάττι - Δείτε βίντεο

Ο Αμερικανός απόστρατος και πρωταγωνιστής στο βίντεο κλιπ της Σάττι αποτελεί πλέον τον πιο διάσημο «τουρίστα» στην Ελλάδα.

Σε μια ιστορία τόσο γοητευτική όσο και τα ηλιόλουστα τοπία της Ελλάδας, υπάρχει ο Scott, γνωστός σε πολλούς σε αυτόν τον μεσογειακό παράδεισο ως «ο Αμερικανός». Από το ταπεινό του ξεκίνημα που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μέχρι το να γίνει μια αγαπημένη φιγούρα στο πολιτιστικό μωσαϊκό της Ελλάδας, το ταξίδι του Scott ενσαρκώνει την ουσία της αγάπης, της περιπέτειας και της βαθιάς σύνδεσης με το ελληνικό πνεύμα.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα πριν από δεκαετίες, ο Scott αισθάνθηκε αμέσως ότι είχε πέσει πάνω σε κάτι εξαιρετικό. «Ερωτεύτηκα το φαγητό, τους ανθρώπους, τις παραλίες», διηγείται με αγάπη. Αυτή η σχέση με την Ελλάδα βάθυνε όσο βυθιζόταν στην τοπική κουλτούρα, κατακτώντας τη γλώσσα, απολαμβάνοντας την ελληνική μουσική και μένοντας ενήμερος για τα τρέχοντα γεγονότα μέσω των εφημερίδων. Με αυτόν τον τρόπο, βρήκε την αποδοχή και σφυρηλάτησε δεσμούς μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Για τον Scott, η ενσωμάτωση δεν ήταν απλώς θέμα προσαρμογής, ήταν θέμα αγκαλιάς της ουσίας της ίδιας της Ελλάδας. Μοιράζεται τη σοφία του με τους συνταξιδιώτες του, υποστηρίζοντας τη μεταμορφωτική δύναμη της ελληνικής μουσικής. «Ο καλύτερος τρόπος για να ενσωματωθείς είναι να ακούσεις ελληνική μουσική», συμβουλεύει. «Αυτό σε ανοίγει λίγο πολύ στο να περάσεις υπέροχα, ειδικά το βράδυ».

«Ερωτεύτηκα μια Ελληνίδα, έχω μια κόρη... αυτή είναι η δική μου ελληνική ιστορία αγάπης», αποκαλύπτει με μια ζεστασιά που αντηχεί στα λόγια του. Αυτή η αγάπη, συνυφασμένη με τη γοητεία των ελληνικών νησιών του Ιονίου, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας του πατρίδας.

Στην Ελλάδα, ο Scott διακρίνει δύο κατηγορίες τουριστών: αυτούς που έλκονται από τα ιστορικά θαύματα της Αθήνας και αυτούς που αναζητούν παρηγοριά στις ειδυλλιακές παραλίες των νησιών. Όσον αφορά τη δική του προτίμηση, εξυμνεί τις αρετές των Ιονίων Νήσων, ξεχωρίζοντας τον Κάλαμο και τη Λευκάδα ως προσωπικές του προτιμήσεις. «Αν έπρεπε να διαλέξω ένα μέρος για να ζήσω, αυτό θα ήταν τα Ιόνια Νησιά», δηλώνει με μια δόση νοσταλγίας.

Το τελευταίο του εγχείρημα τον βλέπει να κοσμεί την οθόνη στην ελληνική συμμετοχή στη Eurovision, μια απόδειξη της διαρκούς αγάπης του για τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή της χώρας. Αναλογιζόμενος τη συνεργασία του με τη Μαρίνα Σάττι, τα μάτια του Scott λάμπουν από θαυμασμό για την ταλαντούχα καλλιτέχνιδα. «Είμαι θαυμαστής της Μαρίνας από τότε που την πρωτογνώρισα το 2016», μοιράζεται, υπογραμμίζοντας τις βαθιές σχέσεις που έχει σφυρηλατήσει μέσα στην καλλιτεχνική κοινότητα της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top