ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Έρχονται κάμερες για παράνομη στάθμευση; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από το νέο νομοσχέδιο; Ο Υπουργός Μεταφορών εξηγεί στο ThemaOnline.

Νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Δεκέμβριο του 2023, δίνει τη δυνατότητα σε δήμους και κοινότητες να τοποθετούν συστήματα φωτοεπισήμανσης που θα ελέγχουν μεταξύ άλλων και την παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια.

Όπως αναφέρει στο ThemaOnline o Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης «To Δεκέμβριο του 2023 ψηφίστηκε το Πράσινο Νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μια πρόνοια που επιτρέπει στους Δήμους και τις κοινότητες να εφαρμόσουν μια τεχνολογία η οποία μπορεί να παρακολουθεί διάφορα πράγματα. Μπορούν να βάλουν σύστημα φωτοεπισήμανσης που θα ελέγχει την παράνομη στάθμευση , παράνομη χρήση λεωφορειολωρίδας, παράνομη είσοδο σε χώρο που απαγορεύεται κτλ»

Σύμφωνα με τον Υπουργό θα εναπόκειται στους Δήμους και τις κοινότητες να αποφασίσουν που και πως θέλουν να λειτουργήσουν το συγκεκριμένο σύστημα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα δώσει απαντήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο διαθέτει 100.000 ευρώ στον προϋπολογισμό για την λειτουργία ενός πιλοτικού προγράμματος.

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι να κατανοηθούν οι ανάγκες λειτουργίας και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα , τα οποία θα βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία του προγράμματος. Από προσωπικό μέχρι εξοπλισμό.

Άλλωστε για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα κέντρο το οποίο θα δέχεται την πληροφόρηση για παρανομίες (από τις κάμερες) , θα κάνει επεξεργασία θα εκδίδει τα πρόστιμα κτλ.

Δεν θα βάλει κάμερες το κράτος αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Υπουργός τονίζει στο ThemaOnline ότι «Δεν είναι λειτουργία του κεντρικού κράτους , δηλαδή το κράτος δεν θα βάλει κάμερες. Το σύστημα αυτό θα είναι λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα είναι επιλογή της ΤΑ» αν θα αξιοποιήσει το νομοσχέδιο . «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πληρώσει το σύστημα» καμερών «νοούμενου ότι αποφασίσει ότι είναι επιθυμητή αυτή η δράση».

Ο λόγος για τον οποίο ακόμα δεν εφαρμόστηκε

Παρότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2023, εντούτοις δεν εφαρμόστηκε.

Ο λόγος όπως αναφέρει ο Υπουργός Μεταφορών στο ThemaOnline είναι «ότι πρέπει να γίνουν κάποιοι κανονισμοί, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου. Το Υπουργείο είναι στη διαδικασία ετοιμασίας των κανονισμών» οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από έγκριση.

Οσον αφορά την τιμή των προστίμων για το εν λόγω σύστημα, σύμφωνα με τον κ.Βαφεάδη θα πρέπει να γίνει νέα ρύθμιση μέσα από τους κανονισμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top