ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας

Αποφυλακίζεται με όρους με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και έξι μήνες.

Ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου άνοιξε με το υπ. αριθμόν 121/ 2024 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.

Στον Μιχαλολιάκο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου, της παραμονής σε συγκεκριμένο μέρος, της απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά της αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου είχε ταχθεί, ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος φέρεται να είχε αναφέρει στη σχετική πρότασή του προς το συμβούλιο πως ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να αποφυλακιστεί με όρους, πλην όμως παραμένει αμετανόητος.

Κατά τον εισαγγελέα ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί διότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις. Ο εισαγγελέας φέρεται να «στάθηκε» στη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του καταδικασθέντα, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Ωστόσο, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση δεν έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε την αποφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου με όρους. Οι δικαστές στο βούλευμα που εξέδωσαν επισημαίνουν πως τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Ακόμη τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αξιολόγησαν θετικά τη διαγωγή του Ν. Μιχαλολιάκου και απέρριψαν το σκεπτικό ότι η αρθρογραφία του αποτελεί ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων.

Έτσι έκαναν δεκτή την αίτηση του καταδικασθέντα και διέταξαν την υφ'όρον απόλυση του επιβάλλοντας του τους εξής περιοριστικούς όρους:


- απαγόρευση εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
- εμφάνιση στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα
-μη συναναστροφή με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε.

Κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα. Να σημειωθεί τέλος ότι η ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τις διατάξεις των νόμων, που ίσχυαν το 2018 όταν και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής και οι οποίες δεν άλλαξαν το 2019.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top