ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μετά και τη χθεσινή απόπειρα φόνου και ερωτηθείς αν προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει κάποια επιπρόσθετα μέτρα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων της εγκληματικότητας, αυτά τα βιώνουμε και τα βλέπουμε καθημερινά με την αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας. Όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους και καθηκόντως και η Αστυνομία και το αρμόδιο Υπουργείο λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα.

Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ένα θέμα που δεν αποτελεί κυπριακό φαινόμενο, βρίσκεται, δυστυχώς, στο επίκεντρο των προσπαθειών όλων των κρατών και διαρκώς θα χρειάζεται να επαναξιολογούμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεση μας για αντιμετώπιση στο μέγιστο δυνατόν των φαινομένων εγκληματικότητας.

Σε αυτή την προσπάθεια παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που έχουμε στη  διάθεση μας ως εντεταλμένο κράτος, ως εντεταλμένη Πολιτεία, για να διασφαλίσουμε και την ασφάλεια και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας».

Ερωτηθείς αν τα μέτρα που ήδη λαμβάνονται αξιολογούνται ως αποτελεσματικά, με δεδομένο το χθεσινό περιστατικό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «κάθε εγκληματική ενέργεια μάς απασχολεί είτε είναι μεμονωμένη είτε όχι. Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μέσα στις ύψιστες υποχρεώσεις, μέσα στις πρώτες μας πρωταρχικές μας ανησυχίες διαρκώς. Χωρίς δογματισμούς αξιολογούμε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθείς διαρκώς και ανελλιπώς.

Ήδη γίνονται ενέργειες, κάποιες εξ αυτών έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι αισθητή η αυξημένη αστυνόμευση σε πολλά σημεία στη χώρα μας, ακριβώς για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η πρόληψη εγκληματικών ενεργειών και αυτά τα μέτρα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και εντός του έτους θα φαίνονται ακόμη πιο απτά αυτά τα μέτρα και η αποτελεσματικότητα τους. Όμως, υπογραμμίζω ότι θα αξιολογούμε διαρκώς τα όποια μέτρα λαμβάνονται ακριβώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους. Αυτή η διαρκής προσπάθεια για πάταξη της εγκληματικότητας θα είναι συνεχής και ως Κυβέρνηση έχουμε την αποφασιστικότητα να λάβουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεση μας».

Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση της Τουρκίας να εκπροσωπηθεί σε εκδήλωση για τα 20χρονα της διεύρυνσης της ΕΕ, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι «η ενημέρωση που έχουμε και εμείς είναι αυτή ακριβώς ότι πράγματι (η Τουρκία) έχει ενημερώσει για τη μη συμμετοχή της. Εμείς θα επαναλάβουμε αυτό που έχουμε πει και μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι βάσει των Συμπερασμάτων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα οποία η πορεία των ευρωτουρκικών συνδέεται με σαφή τρόπο με την πρόοδο στο Κυπριακό είναι ένα βήμα προς τα μπρος, είναι ένα θετικό βήμα, ένα θετικό μήνυμα. Και εμείς, ως Κυπριακή Δημοκρατία, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε κάθε θετική διάθεση, κάθε εποικοδομητική διάθεση να υπάρξει πρόοδος στα ευρωτουρκικά φτάνει να υπάρξει και η αυτονόητη πρόοδος στο Κυπριακό.

Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα, είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό ζήτημα. Και έχουμε στείλει ένα μήνυμα ως ευρωπαϊκή οικογένεια στην Τουρκία για τις θετικές προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν σε αυτά τα πολύ σημαντικά σημεία που την ενδιαφέρουν, που την ενδιαφέρουν τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα πρέπει και η ίδια η Τουρκία να δείξει εμπράκτως τη δική της εποικοδομητική στάση όσον αφορά το Κυπριακό.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της, αυτή η Κυβέρνηση, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναπτύξει αυτή του την προσέγγιση, την προσέγγιση για την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς κατάστασης πραγμάτων και θεωρούμε ότι μέσα από αυτά τα Συμπεράσματα μπορούμε να φτάσουμε σε αυτή την αμοιβαία επωφελή κατάσταση πραγμάτων και ελπίζουμε ειλικρινά και η Τουρκία να επιδείξει την ίδια εποικοδομητική στάση που θα έχει όφελος όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top