ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στη Γάζα: Αυτό είναι το σχέδιο των IDF για την εισβολή στη Ράφα

Πόλεμος στη Γάζα: Αυτό είναι το σχέδιο των IDF για την εισβολή στη Ράφα

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ετοιμάζονται να απομακρύνουν Παλαιστίνιους πολίτες από τη νοτιότερη πόλη της Γάζας, τη Ράφα, πριν από την προγραμματισμένη επίθεσή τους εκεί κατά της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Επικαλούμενη Iσραηλινούς και Aιγύπτιους αξιωματούχους, η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα ισραηλινά σχέδια προβλέπουν ότι οι πρώτες δύο με τρεις εβδομάδες της επιχείρησης θα περιλαμβάνουν την απομάκρυνση των αμάχων, σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες.

Η εκκένωση φέρεται να περιλαμβάνει τη μετακίνηση των αμάχων στην κοντινή πόλη Χαν Γιουνίς, μεταξύ άλλων περιοχών στη Γάζα, όπου το Ισραήλ θα δημιουργήσει καταφύγια με σκηνές, τρόφιμα και ιατρικές εγκαταστάσεις.

Οι αξιωματούχοι που επικαλείται το γνωστό Μέσο δήλωσαν ότι οι IDF θα μετακινήσουν σταδιακά στρατεύματα στη Ράφα και θα στοχεύσουν περιοχές όπου πιστεύουν ότι κρύβονται ηγέτες και μαχητές της Χαμάς.

«Αύρα φόβου» – Πρελούδιο της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα οι συνεχείς αεροπορικές επιθέσεις

Η UNRWA αναφέρει ότι υπάρχει μια «αισθητή αύρα φόβου» μεταξύ των εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή Ράφα της νότιας Γάζας εν μέσω ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων και υποσχέσεων Ισραηλινών αξιωματούχων ότι επίκειται εισβολή.

«Οι αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα έχουν εντείνει τις ανησυχίες για κλιμάκωση σε αυτή τη νοτιότερη περιοχή της Γάζας, η οποία ήδη φιλοξενεί πάνω από το μισό πληθυσμό της Γάζας», ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) στην τελευταία αξιολόγηση των συνθηκών στην εμπόλεμη περιοχή.

Ανώτερος αξιωματούχος της UNRWA τόνισε τη σημασία του να επιτραπεί στους αμάχους η ασφαλής διέλευση για να μετεγκατασταθούν από τη Ράφα πριν αρχίσει η χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων.

Υπολογίζεται ότι 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι έχουν καταφύγει στη Ράφα – μια περιοχή έκτασης περίπου 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων – με την ελπίδα να είναι ασφαλείς από τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν κονιορτοποιήσει τις βόρειες, κεντρικές και νότιες περιοχές της Γάζας τους τελευταίους έξι μήνες.

Ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του πιο πιστού συμμάχου του Ισραήλ, και οι διεθνείς οργανισμοί βοήθειας προειδοποιούν για ανθρωπιστική καταστροφή εάν οι ισραηλινές δυνάμεις προωθήσουν το σχέδιό τους να εξαπολύσουν χερσαία εισβολή στην περιοχή της Ράφα.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top