ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: Ζωντανό βγήκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας μωρό, μετά από ισραηλινό πλήγμα - Βρέθηκαν πτώματα σε ομαδικούς τάφους

Γάζα: Ζωντανό βγήκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας μωρό, μετά από ισραηλινό πλήγμα - Βρέθηκαν πτώματα σε ομαδικούς τάφους

Η πολιτική άμυνα της Γάζας δήλωσε την Κυριακή ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανακάλυψαν τουλάχιστον 50 πτώματα ανθρώπων που σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε νοσοκομείο στην πόλη Χαν Γιούνις. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ελέγχει τις αναφορές.

Σε δήλωση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπηρεσία πολιτικής άμυνας στη Γάζα ανέφερε ότι τα λείψανα ανακαλύφθηκαν στην αυλή του Ιατρικού Συγκροτήματος Νάσερ.

«Μέσα στο ιατρικό συγκρότημα Νάσερ υπάρχουν ομαδικοί τάφοι που σκάφτηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής... συγκλονιστήκαμε από την παρουσία πτωμάτων 50 μαρτύρων σε έναν από τους λάκκους χθες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Mahmud Bassal, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας. «Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας σήμερα και περιμένουμε να γίνει εκταφή όλων των τάφων για να δώσουμε έναν τελικό αριθμό μαρτύρων», πρόσθεσε.

Έντονες μάχες μαίνονταν στα μέσα Φεβρουαρίου στην περιοχή του νοσοκομείου και ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα το περικύκλωσαν στις 26 Μαρτίου.

Ζωντανό βγήκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας μωρό, μετά από ισραηλινό πλήγμα

Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε ζωντανό από τη μήτρα νεκρής μητέρας του, που σκοτώθηκε μαζί με τον σύζυγο και την κόρη της από ισραηλινή επίθεση στην πόλη Ράφα της Γάζας, όπου 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 20ης Απριλία, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές της Γάζας. Ανέφεραν ότι στους νεκρούς, που σκοτώθηκαν σε χτυπήματα σε δύο σπίτια, περιλαμβάνονται 13 παιδιά από μια οικογένεια.

Το βρέφος που διασώθηκε, ζύγιζε 1,4 κιλά και γεννήθηκε με επείγουσα καισαρική τομή. Η κατάστασή του είναι σταθερή και βελτιώνεται σταδιακά, είπε ο Μοχάμεντ Σαλαμά, γιατρός που φροντίζει το νεογέννητο κοριτσάκι. Η μητέρα της, που έχασε τη ζωή της στον βομβαρδισμό, ήταν έγκυος 30 εβδομάδων.

Το μωρό τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα σε νοσοκομείο της Ράφα μαζί με ένα άλλο βρέφος, με ταινία στο στήθος του να αναγράφει «Το μωρό του μάρτυρα Sabreen Al-Sakani».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top