ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα - Ερασιτέχνης μετεωρολόγος εξηγεί στο «Τ» πως προβλέπει τον καιρό μέσα από το φεγγάρι και την φύση

Το τελευταίο διάστημα ο καιρός έχει τα σκαμπανεβάσματα του αφού αρκετές μέρες υπάρχει ηλιοφάνεια και οι θερμοκρασία σημειώνουν άνοδο ενώ κάποιες μέρες υπάρχει κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και μείωση της θερμοκρασίας.

Το Themaonline, επικοινώνησε με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο, Θεόδωρο Στέρακα, ο οποίος ανέλυσε το πως μέσα από την «συμπεριφορά» της φύσης μπορεί να προβλέψει τον καιρό στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ότι η ικανότητα για την πρόβλεψη του καιρού μέσα από την φύση είναι έμφυτο χάρισμα και το οποίο ενισχύθηκε από τις συμβουλές των γονιών και των παππούδων του.

Χρειάζεται όπως σημείωσε, να ελέγχεις πολύ συχνά την συμπεριφορά της φύσης όπως το φεγγάρι, την θάλασσα, τα πουλιά και τα ζώα.

Ερωτηθείς για το πως καταλαβαίνει την συμπεριφορά της φύσης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι παρατηρώντας τις κότες όταν έρχεται κακοκαιρία, τρώνε συνέχεια διότι φοβούνται μήπως τις μέρες τις κακοκαιρίας δεν μπορούν να φάνε, ενώ όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία τρώνε λιγότερα για να έχουν «ελαφρύ» στομάχι.

Όσον αφορά την συμπεριφορά των δέντρων, ανέφερε ότι, δυό με τρεις ημέρες πριν από τις βροχές είναι «χαρούμενα», δηλαδή είναι πιο ανθισμένα ενώ ακριβώς αντίθετο γίνεται όταν υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας είναι «λυπημένα» και αυτό αντικατοπτρίζεται στα φύλλα τους.

Για την «συμπεριφορά» του φεγγαριού σημείωσε πως παίζει σημαντικό ρόλο η θέση που βρίσκεταi, διότι όπως εξήγησε το φεγγάρι βρίσκεται σε διάφορες στάσεις. Επίσης ανέφερε ότι η «γυαλάδα» του φεγγαριού και η «θολούρα» του ουρανού φανερώνουν και πάλι κακοκαιρία.

Επιπρόσθετα ο κ. Στέρεκας έκανε τις δικές του προβλέψεις για το «μενού» του καιρού καθ΄ όλη την διάρκεια του Απρίλη. Συγκεκριμένα προέβλεψε ότι δεν θα δούμε άνοδο της θερμοκρασίας στους βαθμούς που είχαμε τον Μάρτιο δηλαδή το θερμόμετρο δεν θα κυμανθεί γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου.

Κατά διαστήματα, πρόσθεσε, τον Απρίλιο θα υπάρχουν κατά διαστήματα βροχές ενώ προέβλεψε ότι περισσότερη βροχόπτωση θα υπάρξει από τα μέσα του μηνός και κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όπως συμπλήρωσε, η φύση «δεν λέει ψέματα» και ανέφερε πως την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών την είχε προβλέψει από την 1η Μαρτίου σημειώνοντας ότι σε κάποιες περιοχές θα υπάρξουν πλημμύρες ενω σε κάποιες άλλες δεν θα έχει κανένα φαινόμενο.

Καταληκτικά ανέφερε ότι παρακολουθεί και τα ρεύματα του αέρα, εξηγώντας ότι πολλές φορές κοιτάζοντας την θάλασσα όταν φυσάει από τον νότο και η θάλασσα πηγαίνει αντίστροφα τότε θα υπάρχει αλλαγή του καιρού είτε σε ψηλές θερμοκρασίες είτε σε χαμηλές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top