ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ειρηνική διαμαρτυρία: Σεβασμό προς τους μετανάστες ζήτησαν διαδηλωτές στη Λευκωσία

Ειρηνική διαμαρτυρία: Σεβασμό προς τους μετανάστες ζήτησαν διαδηλωτές στη Λευκωσία

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πλατεία Ελευθερίας, έπειτα από κάλεσμα της Αφρικανικής Κοινότητας στην Κύπρο, με τη στήριξη και άλλων οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν σεβασμό προς όλους τους μετανάστες.

Μεταξύ των αιτημάτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινότητας, είναι να σταματήσουν η αστυνομική καταστολή, οι απελάσεις και η απανθρωποποίηση των αιτούντων ασύλου και υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και η διασφάλιση ίσης πρόσβαση σε ιατρικές και υγειονομικές Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διαμαρτυρία διοργανώθηκε με αφορμή και τον πρόσφατο θάνατο του μετανάστη από το Μπαγκλαντές, Anisur Rahman, στις 10 Απριλίου  στη Λεμεσό. «Το μόνο που επιθυμούμε είναι μια ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής παρενόχλησης και βίας, μια δίκαιη διαβίωση και ανοιχτή πρόσβαση σε κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι "οι μετανάστες τυγχάνουν μεταχείρισης από το κράτος και πολλούς εργοδότες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας" και ότι έρχονται αντιμέτωποι "με πρακτικές ελέγχου και διερεύνησης στους δρόμους από την Αστυνομία εξαιτίας της φυλετικής τους προέλευσης".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top