ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Σοβαρές είναι οι καθυστερήσεις που καταγράφονται σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, με τη δυσανασχέτηση των πολίτων της περιοχής να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Μιλώντας στο ThemaOnline και ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε ότι από πλευράς της η κατασκευάστρια εταιρεία θέτει κάποια θέματα, είτε σαν διαφωνίες είτε προς συζήτηση ενώ από πλευράς του το Κράτος είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει συγκεκριμένες διαδικασίες.

«Δεν μπορεί για παράδειγμα ο αρμόδιος λειτουργός που είναι υπεύθυνος για το έργο να το χειρίζεται από μόνος του. Τα όσα έχει αιτηθεί ο εργολάβος εξετάζονται από τις αρμόδιες επιτροπές και αναμένω ότι είτε θα καταλήξουν σε ικανοποίηση των αιτημάτων, σε απόρριψη των αιτημάτων του ή μπορεί να προκύψει λύση μετά από διαμεσολάβηση. Είμαστε τώρα σε αναμονή να δούμε τι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων», σημείωσε.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου, ο Υπουργός επεσήμανε ότι εξαρτάται από το πότε μπορεί ο εργολάβος να το αποπερατώσει, είτε με δικαιολογημένη είτε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

«Από ότι φαίνεται θα υπάρξει μια καθυστέρηση, δεν γνωρίσω την έκταση της ούτε αν είναι δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες επιτροπές. Αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου αλλά ο ίδιος ο εργολάβος ζητά περισσότερη καθυστέρηση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω των υλικών για την κατασκευή του έργου, ο κ. Βαφεάδης απάντησε ότι ο εργολάβος έθεσε θέμα πως δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε υλικά καθώς και ότι δεν έχει χώρους για να εναποθέσει τα υλικά που είναι αποτέλεσμα χωματουργικών εργασιών.

«Αυτό που αναμένουμε τώρα είναι να δούμε τι θα αποφασίσουν οι αρμόδιες επιτροπές. Το κράτος τηρά σε κάθε λεπτομέρεια τις συμβάσεις, οπότε οποία είναι η υποχρέωση μας θα την ικανοποιήσουμε. Αλλά ταυτόχρονα ότι και είναι δικαίωμα του κράτους, το κράτος θα το απαιτήσει», είπε καταληκτικά.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το χρονοδιάγραμμα, η πρώτη φάση του έργου του δρόμου Πάφου Πόλης Χρυσοχούς από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί θα πρέπει να συμπληρωθεί στο τέλος του χρόνου και θα είναι μήκους 15 περίπου χιλιομέτρων.

Μέχρι τώρα έχει εκτελεστεί το 35% της συνολικής εργασίας ωστόσο ο εργολάβος ζητάει επιπλέον 20 εκατομμύρια και παράταση χρόνου άλλους 33 μήνες.

Το κόστος της ανέρχεται στα 86 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top