ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάρης Γεωργιάδης: «Πρόωροι οι πανηγυρισμοί Κυβέρνησης για μεταναστευτικό»

Χάρης Γεωργιάδης: «Πρόωροι οι πανηγυρισμοί Κυβέρνησης για μεταναστευτικό»

Υπερβολικές και πρόωρες χαρακτήρισε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, προηγούμενες αναφορές και «πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης» ότι κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση με τη μετανάστευση, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπό το κεφάλαιο Δ΄ για το μεταναστευτικό. Ανέφερε ότι ο νυν Υπουργός Εσωτερικών συνέχισε ουσιαστικά τις προσπάθειες της προηγούμενης Κυβέρνησης, ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξε πρόοδος.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μείωση οφείλεται στο ότι η Τουρκία ένιωσε πίεση από την ΕΕ και περιόρισε την κάνουλα εκείνης της πορείας από Αφρική στην Κύπρο μέσω κατεχομένων. Ωστόσο ανέφερε ότι το πρόβλημα παραμένει ως κορυφαία εθνική πρόκληση που απειλεί την κοινωνική συνοχή και απειλεί την εθνική ασφάλεια της Κύπρου. Η κατάσταση αποτελεί μια κρίση, είπε, και δεν αντιμετωπίζεται με τα συνθήματα και τα εύκολα λόγια.

Σε σχέση με τη ρητορική του ΕΛΑΜ είπε ότι κάποια από τα συνθήματα δεν συνάδουν, αφού από τη μια δεν εγκρίνει ούτε σεντ για το μεταναστευτικό και από την άλλη ζητά περισσότερες κλειστές δομές για μετανάστες που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια. Με τα λόγια, είπε, δεν επιλύονται τα προβλήματα. Πρόσθεσε ότι ούτε και οι αριστερές δήθεν προοδευτικές προσεγγίσεις που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι στην υποδοχή και την ένταξη και παραγνωρίζουν τις ανεξέλεγκτες ροές, αποτελούν λύση. Επέκρινε τις τροπολογίες που ζητούσε το ΑΚΕΛ στο ψήφισμα για τη μετανάστευση χαρακτηρίζοντάς τις εκτός πραγματικότητας.

Ανέφερε ότι οι λύσεις μπορούν να έλθουν με τις αποφασιστικές πολιτικές και τις πολιτικές που προτείνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τριπλασιασμό του προσωπικού της Frontex. Είπε ακόμα ότι το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο βελτιώνει την κατάσταση και αυτό καταψηφίστηκε από την ομάδα της Αριστεράς, την ομάδα του ΕΛΑΜ και τους Πράσινους στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Φύτεψαν ελιά κοντά στην είσοδο του Προεδρικού ο ΠτΔ και η Πρόεδρος Κομισιόν

Φύτεψαν ελιά κοντά στην είσοδο του Προεδρικού ο ΠτΔ και η Πρόεδρος Κομισιόν

Δέντρο ελιάς φύτεψαν το απόγευμα της Τετάρτης, πλησίον της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top