ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εφτά συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές σε συντονισμένη επιχείρηση

Εφτά συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές σε συντονισμένη επιχείρηση

Επιχείρηση εντοπισμού δραστών διαρρήξεων και κλοπών, διενήργησαν τα ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του ΤΑΕ Αμμοχώστου, για τους σκοπούς διερεύνησης αριθμού υποθέσεων που έχουν καταγγελθεί στο ΤΑΕ, καθώς και στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη του σοβαρού εγκλήματος.

Η όλη επιχείρηση στηρίχθηκε κατόπιν αξιολόγησης του τρόπου δράσης, τον τόπο και τον χρόνο που δρούσαν τα ύποπτα πρόσωπα με αποτέλεσμα  η επιχείρηση να οδηγήσει στον εντοπισμό μέρους της κλοπιμαίας περιουσίας και στη σύλληψη εφτά προσώπων.

Το κλιμάκιο διαρρήξεων του ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την εμπλοκή των συλληφθέντων σε εννιά συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των μηνών Ιανουάριου – Απρίλιου 2024 στην Αγία Νάπα από τις οποίες κλάπηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και ήδη ρουχισμού και υποδημάτων συνολικής αξίας 5000 ευρώ περίπου.

Τους δύο από τους εφτά υπόπτους, εντόπισαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, που στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, βρίσκονταν σε παρακολούθηση, σε περιοχή στην Αγία Νάπα, γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Οι δύο ύποπτοι περιφέρονταν ύποπτα εντός της αυλής συγκροτήματος κατοικιών, όπου και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν κατοικίες. Ακολουθήθηκαν διακριτικά από τα μέλη της Αστυνομίας, μέχρι και την είσοδο τους σε κατοικία, στην οποία και διαμένουν, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια.

Με την είσοδο των δύο υπόπτων στην κατοικία τους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι άλλα πέντε πρόσωπα βρίσκονταν και διέμεναν στην κατοικία.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία, όπου ανευρέθηκαν περιουσία και τεκμήρια, που πιστεύεται ότι συνδέονται με αριθμό υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συγκρότημα κατοικιών στην Αγία Νάπα, ενώ ανευρέθηκε και άλλη περιουσία, για την οποία διερευνάται εάν αποτελεί προϊόν κλοπής, αφού οι εφτά ύποπτοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή της.

Οι εφτά ύποπτοι, άντρες ηλικίας από 23 μέχρι 31 ετών, συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Στη συνέχεια, αφού προέκυψαν στοιχεία σε σχέση με τη διάπραξη εννιά συνολικά υποθέσεων διαρρήξεων κατοικιών, απόπειρας διάρρηξης κατοικιών και κλοπών, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης τους, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top