ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνται

Έχεις φάρμακα που θες να πετάξεις; Θα μπορείς σε κάδους στα φαρμακεία - Ποια θα εξαιρούνται

Δυνατή θα γίνει σύντομα η συλλογή φαρμάκων σε όλα τα φαρμακεία της Κύπρου, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν όσα φάρμακα δεν χρειάζονται πλέον, εξαιρουμένων κάποιων κατηγοριών.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Λειτουργός Περιβάλλοντος Α’ του Τμήματος Περιβάλλοντος Νάσια Δικηγοροπούλου, ανέφερε ότι πρόκειται για το σύστημα με την ονομασία MediCycle, για το οποίο αναμένεται αδειοδότηση.

«Ακόμα δεν αδειοδοτήθηκε. Ετοιμάστηκε προσχέδιο για την έγκριση του και περιμένουμε την έγκριση για να μπορέσει να το υπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να προχωρήσει το σύστημα με την λειτουργία του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα καλύψει σταδιακά όλα τα φαρμακεία της Κύπρου.

Όπως επεσήμανε η κα. Δικηγοροπούλου, μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο αδειοδότησης και εκδοθεί η άδεια, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει το σύστημα με την εγκατάσταση των κάδων στα φαρμακεία.

Ποια φάρμακα θα εξαιρούνται

Σύμφωνα με την κα. Δικηγοροπούλου, η χρήση των ειδικών κάδων θα είναι για την συλλογή φαρμάκων εντός της πρωτογενούς του συσκευασίας.

Ερωτηθείσα αν θα μπορούν οι πολίτες να παίρνουν στους κάδους όλων των ειδών τα φάρμακα, η Λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος απάντησε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες που εξαιρούνται.

«Περιλαμβάνονται όλα στους κανονισμούς εκτός από τα εξειδικευμένα ή ελεγχόμενα φάρμακα», εξήγησε, τονίζοντας ότι τα φάρμακα που εξαιρούνται αφορούν με απλά λόγια εκείνα που χρησιμοποιούνται για κάποιες σοβαρές παθήσεις και είναι ελεγμένα με τον νόμο των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, η κα. Δικηγοροπούλου δήλωσε ότι οι πολίτες θα λαμβάνουν καθοδήγηση από τους φαρμακοποιούς σχετικά με τα φάρμακα που δεν μπορούν να τοποθετηθούν στους κάδους.

Καταληκτικά, αναφορικά με τα φάρμακα που θα συλλέγονται στους κάδους, η κα. Δικηγοροπούλου σημείωσε ότι δεν θα μπορούν να ανακυκλωθούν και έτσι θα πηγαίνουν σε ειδική μονάδα και θα τυγχάνουν καύσης, όπως γίνεται και με άλλα επικίνδυνα απόβλητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top