ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις συμβουλές για καλύτερο σεξ - Όσα λένε οι ειδικοί

Τέσσερις συμβουλές για καλύτερο σεξ - Όσα λένε οι ειδικοί

Τι σημαίνει καλό σεξ; Η απάντηση διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι’ αυτό οι σεξολόγοι συνιστούν να θέσετε καταρχάς στον εαυτό σας και το σύντροφό σας αυτό το ερώτημα.

Γιατί δεν είναι μόνο το πάθος αλλά και η οικειότητα που μοιραζόμαστε με τον άλλο και με το ίδιο μας το σώμα αυτή που καθορίζει την ποιότητα της ερωτικής ζωής μας. Πώς θα βελτιώσουμε λοιπόν, ή πώς θα την απογειώσουμε; Ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών.

Τέσσερις συμβουλές για καλύτερο σεξ

Τι ζητάτε από μια ερωτική επαφή; Η θεραπεύτρια ζεύγους Dr. Daryl Johnson, LPC, PHD, συμβουλεύει πριν από το σεξ να αναρωτηθείτε ποια είναι τα κίνητρά σας: «Γιατί θέλετε να κάνεις σεξ με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και τι ελπίζετε να πετύχετε;». Είναι μια βασική προϋπόθεση για να εκμεταλλευτείτε όσο γίνεται περισσότερο την εμπειρία. Είτε το βασικό ζητούμενό σας είναι ο οργασμός είτε να ανανεώσετε τη σχέση σας είτε να δοκιμάσετε νέες στάσεις στο κρεβάτι – ή οπουδήποτε αλλού.

Δώστε έμφαση σε ό,τι απολαμβάνετε περισσότερο: Προσπαθήστε να απαλλαγείτε από στερεότυπα του πώς «πρέπει» να είναι το σεξ. Η θεραπεύτρια γάμου, οικογένειας και σεξοθεραπεύτρια Shadeen Francis, LMFT σε συμβουλεύει, αντιθέτως, να εστιάσετε σε ό,τι απολαμβάνετε, «σε ό,τι σας εμπνέει αρκετή άνεση για να παίξετε και να πειραματιστείτε». Φυσικά, θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη σας και τις επιθυμίες του παρτενέρ σας.

Το λιπαντικό θα σας λύσει τα χέρια: Μην περιμένετε να είστε αρκετά ξεκούραστες, χαλαρές, στην ιδανική μέρα του κύκλου σας και οι συνθήκες φωτισμού και θερμοκρασίας να είναι τέλειες στο δωμάτιο. Ακόμα και αν δεν προηγηθεί η ερωτική διέγερση, μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα καλό λιπαντικό, ώστε το σεξ να γίνει ακίνδυνο και, βέβαια, απολαυστικό. Μερικές φορές, τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Ίσως να μη σου ταιριάζει το ευκαιριακό σεξ: Κάποιοι απολαμβάνουν τα one night stands, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν σεξ έξω από μια σχέση. Πάντως η θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας Rabiia Ali, LMFT πιστεύει ότι η οικειότητα είναι απαραίτητη για μια αληθινά καλή εμπειρία σεξ. Είτε λοιπόν βρίσκεσαι σε σχέση με τον παρτενέρ σου είτε όχι, αν προσπαθήσεις να γνωρίσεις καλύτερα τόσο τις δικές σου όσο και τις δικές του ερωτικές ανάγκες, και τις ικανοποιήσεις, έχεις τη σεξουαλική ικανοποίηση στο τσεπάκι.

ΠΗΓΗ: Reporter24.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top