ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Γεροσκήπου: Ετοιμάζεται master plan για αξιοποίηση του παλιού ΚΕΝ

Δήμος Γεροσκήπου: Ετοιμάζεται master plan για αξιοποίηση του παλιού ΚΕΝ

Συνεργασία με διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικό γραφείο και ετοιμασία Master Plan, καθώς και συναντήσεις με πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, προωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου για την αξιοποίηση του χώρου του παλιού ΚΕΝ Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου, το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου «με στόχο την ωρίμανση ιδεών και όχι την λήψη τελικής απόφασης» για τις επιλογές ανάπλασης, αναβάθμισης και επανάχρησης του χώρου του παλιού ΚΕΝ Γεροσκήπου έχει προβεί σε σειρά ενεργειών ώστε να μην παγοποιηθεί το έργο.

Οι ενέργειες αυτές, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν να κάνουν με συναντήσεις με πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, με τη δημόσια διαβούλευση με τη συμμετοχή δημοτών για την αξιοποίηση του χώρου και με τη συνεργασία με ιδιώτη πολιτικό μηχανικό, με στόχο την αποκατάσταση της στατικής /δομικής επάρκειας των υφιστάμενων οικοδομών.

Επίσης γίνεται αναφορά σε ανταλλαγή απόψεων με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, σε συνάντηση με αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη Υπουργείων και σε συνεργασία με διεθνούς εμβέλειας αρχιτεκτονικό γραφείο και ετοιμασία Master Plan.

Ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο Δ. Γεροσκήπου έχει προβεί στην γραφική αποτύπωση εναλλακτικών σεναρίων αξιοποίησης και στην κατάθεση προτάσεων μέσω της στρατηγικής του Δήμου με στόχο τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Γεροσκήπου, οι προτάσεις είναι τέτοιας μορφής που «δεν αποκλείουν μελλοντικές επεμβάσεις και αξιοποίηση του χώρου, ενώ δεν αποκλείουν επίσης εναλλακτικές χρήσεις, οι οποίες θα στηρίζονται σε βασικές αρχές».

Ως τέτοιες αρχές, αναφέρονται επιγραμματικά η διάσωση και αποκατάσταση του χαρακτήρα ενός σημαντικού, ιστορικά και αρχιτεκτονικά, βιομηχανικού συνόλου, που περιλαμβάνει τόσο τα υφιστάμενα κτίσματα όσο και τον υπαίθριο χώρο. Επιπρόσθετα η αναβάθμιση και επανάχρηση του συγκροτήματος με παραγωγικό και βιώσιμο τρόπο, η αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού τομέα, με κύριο άξονα την απόδοσή του στην κοινότητα αλλά και ευρύτερα, και η άμεση σύνδεσή του με τις γειτονικές σε αυτό λειτουργίες και χώρους, όπως το Πάρκο Γλυπτικής και η Κεντρική Πλατεία της Γεροσκήπου, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου κοινωνικής επαφής και αναψυχής, πολλαπλών χωρικών διαβαθμίσεων και δραστηριοτήτων.

Επιπρόσθετα η Τοπική Αρχή Γεροσκήπου στοχεύει στην διάσωση της άυλης κληρονομιάς, στην υποστήριξη νέων εκπαιδευτικών καινοτόμων δράσεων, στην ανθρωπιστική /οικολογική προσέγγιση, προστίθεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου τέλος «ενθαρρύνει οποιονδήποτε επιθυμεί να έχει σωστή και έγκυρη πληροφόρηση για το θέμα να απευθύνεται στον Δήμο Γεροσκήπου και να μην παρασύρεται από ψιθύρους και αβάσιμες πληροφορίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top