ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την έναρξη έρευνας με αφορμή το βιβλίο «Κράτος Μαφία»

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την έναρξη έρευνας με αφορμή το βιβλίο «Κράτος Μαφία»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε την Παρασκευή σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για την ενεργοποίηση διαδικασίας έρευνας για το περιεχόμενο του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, άκουσα σήμερα το πρωί, τον Επίτροπο κατά της Διαφθοράς, κ. Χάρη Πογιατζή, να επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά έχει ενεργοποιηθεί  η διαδικασία της έρευνας για το περιεχόμενο του βιβλίου του κ. Μακάριου Δρουσιώτη ‘Κράτος Μαφία’», αναφέρει ο τέως Πρόεδρος.

Στη γραπτή δήλωση υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Αναστασιάδης είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Επίτροπο και την Αρχή κατά της Διαφθοράς, ημερομηνίας 29/11/2022, την ταχύτερη διεξαγωγή έρευνας για διερεύνηση των προβαλλόμενων ισχυρισμών.

«Σεβόμενος του Νόμους και τις διαδικασίες μιας εν εξελίξει έρευνας, αποφεύγω ενσυνειδήτως να τοποθετούμαι εις όσα εμμονικά και εσκεμμένα προβάλλουν κάποιοι καθημερινά, προκειμένου να εμπεδώσουν ως αληθή τα όσα κακόβουλα και συκοφαντικά περιέχονται στο εν λόγω βιβλίο», προστίθεται.

Ο τέως Πρόεδρος σημειώνει ότι θεωρεί καθήκον του να συμβάλει με τεκμηριωμένα στοιχεία ώστε η Επιτροπή με ασφάλεια να καταλήξει στο δικά της συμπεράσματα.

«Θέλω να επισημάνω για άλλη μια φορά πως επιφυλάσσω όλα τα νόμιμα δικαιώματα μου να κινηθώ δικαστικά εναντίον όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», καταλήγει στην γραπτή του δήλωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top