ΠΑΡΑ-THEMA

Η έκπληξη των πολιτών και οι… αστραπές που πρέπει να ξυπνήσουν το Προεδρικό

Η έκπληξη των πολιτών και οι… αστραπές που πρέπει να ξυπνήσουν το Προεδρικό

Έκπληξη για τις αντιδράσεις από πλευράς κομμάτων για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και έξι Υπουργοί της Κυβέρνησης λαμβάνουν επιπρόσθετα του μισθού τους, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε ότι «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πάντως, προκαλούν έκπληξη στην κοινωνία και στους πολίτες και ειδικότερα σε όλους όσοι πίστευαν και πιστεύουν ακόμη ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έφερνε το κάτι διαφορετικό, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Έκπληξη γιατί με τη στάση τους στέλνουν το μήνυμα -μας το λένε κατάμουτρα έτσι κι αλλιώς- πως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος και Υπουργοί λαμβάνουν παράλληλα και σύνταξη δεν είναι κάτι παράνομο κι ότι πρέπει σώνει και καλά να το ανεχτούμε, γιατί αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια, καλώντας μάλιστα τα κόμματα που αντιδρούν -και διαθέτουν και πλειοψηφία- να κινήσουν τα ίδια τις διαδικασίες για να διορθωθεί αυτή η στρέβλωση, τροποποιώντας την σχετική νομοθεσία.

Αν ήθελε, όμως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι σωστός και οι προεκλογικές του δεσμεύσεις για το κάτι διαφορετικό να γίνουν πράξεις, θα έπρεπε από μόνος του να αποποιηθεί του δικαιώματος στη σύνταξη και να καλέσει και τους Υπουργούς του να το πράξουν κι οι ίδιοι, και όχι να βγαίνει και να μας λέει πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Σε ό,τι αφορά τις αστραπές, δυστυχώς, ενώ ο ουρανός έχει μαυρίσει, και οι βροντές κι οι κεραυνοί έχουν σκεπάσει το Προεδρικό λόγω των απανωτών λαθών, αλλά και της αναποφασιστικότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και της αδυναμίας του, όπως φαίνεται, να κουμαντάρει τα πράγματα, φαίνεται ότι στο Λόφο δεν το έχουν πάρει καν χαμπάρι.

Όλοι στο Προεδρικό φαίνεται ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, σε ένα μαγικό συννεφάκι, χωρίς να έχουν αντίληψη της πραγματικότητας που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο κόσμος δυσπραγεί, δυστυχεί και δυσκολεύεται να βγάλει τον μήνα, ενώ έχει αγανακτήσει και χάσει την εμπιστοσύνη του προς όλους ανεξαιρέτως τους Θεσμούς.

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοιάζεται πραγματικά για τους πολίτες και την κοινωνία, με την οποία υποτίθεται ότι συνεχίζει να μιλά, ας κατέβει από το συννεφάκι στο οποίο βρίσκεται κι ας ασχοληθεί σοβαρά με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, δίνοντας άμεσα λύσεις, αποδεικνύοντας, την ίδια ώρα, με πράξεις κι όχι λόγια, ότι είναι αποφασισμένος να φέρει την αλλαγή και διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top