ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μην τρώτε τα ψέματα τους! Αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνεται η τιμή στα καύσιμα

Μην τρώτε τα ψέματα τους! Αυτός είναι ο λόγος που δεν μειώνεται η τιμή στα καύσιμα

Μπορεί ο Υπουργός Εμπορίου να δηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην Κύπρο, αναφορικά με τις τιμές πώλησης των πετρελαιοειδών, όμως το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης το φέρει η ίδια η κυβέρνηση.

Το μπαλάκι των ευθυνών στις εταιρίες προσπαθεί να ρίξει ο κύριος Λακκοτρύπης, αποφεύγοντας όμως να αναλύσει το πώς η βενζίνη από τα 41 σεντ παρακαλώ που στοιχίζει χωρίς τους φόρους φτάνει στις αντλίες του βενζινάδικο κοντά στο 1,25 ευρώ.

Μεγάλη μερίδα των καταναλωτών περίμενε και περιμένει ακόμα μεγάλη μείωση στις τιμές, αφού υπολογίζουν (λανθασμένα) ότι το 15% τις μείωσης που παρατηρήθηκε τον τελευταίο μήνα θα μετακυλήσει και στις λιανικές, όμως λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κυβέρνηση.

Με μια φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουμε καύσιμα αλλά φόρους στην κυβέρνηση που χωρίς να το καταλάβουμε έχει από μόνη της ανεβάσει την τιμή της βενζίνης στα ύψη.

Ένα απλό παράδειγμα για αυτούς που δυσκολεύονται να το κατανοήσουν

Η τιμή της διυλισμένης βενζίνης χωρίς φόρους ανέρχεται στα 41,5 σεντ το λίτρο, οπότε η οποιαδήποτε μείωση γίνεται διεθνώς μπορεί μόνο να επηρεάσει την πιο πάνω τιμή.

Αν για παράδειγμα, το πετρέλαιο διεθνώς χάσει 5% της αξίας του την ερχόμενη εβδομάδα, η μείωση στη λιανική τιμή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 2 σεντ!!! το λίτρο γιατί τα υπόλοιπα είναι φόροι και προσαυξήσεις που δεν επιδέχονται καμιάς μείωσης.

Εάν λοιπόν, ο φίλτατος Υπουργός αναλογιστεί το μερίδιο της ευθύνης του ας μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την λαϊκή εντολή για μείωση της εξωφρενικής φορολογίας  στα καύσιμα που ξεπερνά σήμερα ακόμα και το 50% της τιμής πώλησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ: Μόνο οι φόροι και το ΦΠΑ είναι  0.70 σεντ του ευρώ

Σ.Σ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top