ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πονοκέφαλος» για επιχειρήσεις το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα - Μεταφέρουν από καύσιμα μέχρι τούβλα - «Μεγάλο το πρόβλημα»

«Πονοκέφαλος» για επιχειρήσεις το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα - Μεταφέρουν από καύσιμα μέχρι τούβλα - «Μεγάλο το πρόβλημα»

Λύσεις στο πρόβλημα που παρατηρείται με το λαθρεμπόριο από τις κατεχόμενες περιοχές και προκαλεί «πονοκέφαλο» στις κυπριακές επιχειρήσεις, ψάχνει να βρει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, η οποία συζήτησε το θέμα σε συνεδρία την Τρίτη (2/5).

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι το εμπόριο από τα κατεχόμενα, με τον τρόπο που εκτελείται σήμερα, επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων και αποτελεί ανορθόδοξο τρόπο διακίνησης προϊόντων.

«Υπάρχει επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και επιχειρήσεων μας. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», επεσήμανε.

«Μεγάλο το πρόβλημα» - Τι ζητά η Επιτροπή Εμπορίου - Μεταφέρουν από καύσιμα μέχρι και τούβλα

Αναφορικά με τα την συζήτηση που έγινε στην συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου, ο κ. Χατζηγιάννης έκανε λόγο μια εποικοδομητική συζήτηση ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία με την Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος.

«Η εκτελεστική εξουσία λέει δεν βλέπει μεγάλο πρόβλημα ενώ εμείς βλέπουμε μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει γενικά μια ασυμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και της Κυβέρνησης», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στη βάση της στρέβλωσης του ανταγωνισμού και μέσω αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

«Η διακίνηση προϊόντων από τα κατεχόμενα πρέπει να διεξάγεται με τους νόμους διακίνησης προϊόντων καθώς επίσης πρέπει να γίνονται ελέγχοι στις ελεύθερες περιοχές. Αυτό ζητά η Επιτροπή Εμπορίου», τόνισε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χατζηγιάννης επεσήμανε ότι δεν είναι σκοπός να περιοριστεί το εμπόριο αλλά να διεξάγεται σε συνθήκες και προϋποθέσεις σωστού ανταγωνισμού και όλων των άλλων νομοθεσιών.

Ερωτηθείς για τα είδη των προϊόντων που μεταφέρουν οι έμποροι μέσω των κατεχόμενων περιοχών, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι πρόκειται για προϊόντα από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως για παράδειγμα ξυλείας, οικοδομής, τουβλοποιίας, πλαστικά, καύσιμα κτλ.

«Αναμένουμε προτάσεις από την Κυβέρνηση για αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που δημιουργούνται», επεσήμανε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top