ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΟΥ: Παγκόσμια απειλή ακόμα ο κορωνοϊός - Διατηρεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ΠΟΥ: Παγκόσμια απειλή ακόμα ο κορωνοϊός - Διατηρεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι ο COVID-19 εξακολουθεί να συνιστά κίνδυνο και διατηρεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών εξέφρασε την ανησυχία της για τον συνεχιζόμενο κίνδυνο που ενέχει ο COVID-19, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Η πανδημία βρίσκεται πιθανότατα σε ένα "μεταβατικό σημείο" που εξακολουθεί να χρειάζεται προσεκτική διαχείριση για να "μετριαστούν οι πιθανές αρνητικές συνέπειες", πρόσθεσε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε για πρώτη φορά ότι η COVID αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία. Περισσότεροι από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της επιδημίας, η οποία έχει αγγίξει όλες τις χώρες της Γης, καταστρέφοντας κοινότητες και οικονομίες.

Ωστόσο, η έλευση εμβολίων και θεραπειών έχει αλλάξει σημαντικά την κατάσταση της πανδημίας από το 2020, και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγιέσους δήλωσε ότι ελπίζει να δοθεί τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης φέτος, ιδίως εάν η πρόσβαση στα αντίμετρα μπορεί να βελτιωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμβουλοι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για την κατάσταση της πανδημίας δήλωσαν στο Reuters τον Δεκέμβριο ότι πιθανότατα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τερματιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το κύμα λοιμώξεων στην Κίνα μετά την άρση των αυστηρών μέτρων μηδενικής Covid στο τέλος του 2022.

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top