ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Απαντά στην κριτική του ΔΗΚΟ με στοιχεία του ΓεΣΥ

Κυβέρνηση: Απαντά στην κριτική του ΔΗΚΟ με στοιχεία του ΓεΣΥ

Στις επικρίσεις του ΔΗΚΟ για τα θέματα υγείας, απαντά με γραπτή ανακοίνωση του π Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Όπως και με το ΑΚΕΛ ο κύριος Κούσιος  και αυτή τη φορά παρέθεσε στοιχεία για το ΓΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου:

Πραγματικά προκαλεί απορία και έκπληξη και διερωτάται κανείς σε ποια στοιχεία και κριτήρια το ΔΗΚΟ στηρίζει τον ανυπόστατο και προσβλητικό για όλο τον ιατρικό και παραϊατρικό κόσμο της χώρας μας, ισχυρισμό.

Σε μία πανδημία το  πρώτο και μεγαλύτερο κριτήριο επιτυχίας είναι το να σώζονται ζωές.

Με τη σωστή διαχείριση της πανδημίας από πλευράς Κυβέρνησης, η χώρα μας είναι η δεύτερη με τους καλύτερους δείκτες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η χώρα μας έχει το 4ο χαμηλότερο ποσοστό θανάτων από τον ιό. Αυτό σημαίνει πως η περίθαλψη που τυγχάνουν οι άνθρωποι  που μολύνονται είναι πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου.

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κύπρου και πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού, ελέγχεται κάθε εβδομάδα με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός μάς επιτρέπει να εντοπίζουμε έγκαιρα τις εστίες μόλυνσης, να τις απομονώνουμε και να κλιμακώνουμε ή να αποκλιμακώνουμε ανάλογα τα μέτρα που λαμβάνουμε.

Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για έξοδο από την κρίση, χωρίς να έχουμε φτάσει στην επιθυμητή εμβολιαστική κάλυψη. Και είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε πως παρά τα προβλήματα σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο καταφέρνουμε να διατηρούμε υψηλούς ρυθμούς εμβολιασμών.

Μέχρι τις 6 Απριλίου είχαν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, πέραν του 25% του πληθυσμού της χώρας μας. Στις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, θα έχει εμβολιαστεί πέραν του 60% και όλοι όσοι είναι άνω των 45 ετών.

Την ώρα που παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτόγνωρη πανδημία, το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες είναι να τους κρύβουμε την αλήθεια και να τους αποκλείουμε την ελπίδα.

Επισυνάπτονται τα στοιχεία που απαντούν στους ισχυρισμούς και αφορούν:

  • Περιπτώσεις Covid19
  • Θάνατοι
  • Διαγνωστικές εξετάσεις
  • Ποσοστό θετικότητας
  • Εμβολιασμοί

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top