ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Μόρφου: Τα «ρεζιλίκια» για τους ΛΟΑΤΚΙ και το πρόστιμο που δεν πλήρωσε

Μητροπολίτης Μόρφου: Τα «ρεζιλίκια» για τους ΛΟΑΤΚΙ και το πρόστιμο που δεν πλήρωσε

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο μίλησε για όλους και για όλα για ακόμα μια φορά ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» της Θεσσαλονίκης (5/4) σχολίασε μεταξύ άλλων τι έγινε την ημέρα των Θεοφανίων, το πρόστιμο για τον περί λοιμοκάθαρσης νόμο, την νέα τάξη πραγμάτων και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

«Οι προφητείες έχουν γίνει ειδήσεις πλέον», δήλωσε ακόμα μια φορά ο Μητροπολίτης αναφερόμενος στον κορωνοϊό, το εμβόλιο που σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα μας σώσει και τις προφητείες.  Η νέα τάξη πραγμάτων έχει στόχο να προκαλέσουν αποξένωση των ορθοδόξων να αποξενώσουν τους ανθρώπους από τις παραδόσεις και την ιστορία τους, λέει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μόρφου.

«Πήραμε σειρά και εμείς οι Ορθόδοξοι. Πειράματα που τα έκαναν στην άθεη Ευρώπη και στην Αμερική και τα εφαρμόζει η νέα τάξη πραγμάτων με αφορμή τον κορωνοϊό που πάντοτε υπήρχε. Άνθρωποι του Θεού μας λένε ότι θα έρθουν άλλα και δεν θα τελειώσει αυτή η υπόθεση έτσι απλά με ένα εμβόλιο. Άλλα προβλήματα θα επικαλύψουν την επιδημία. Οι προφητείες έχουν γίνει ειδήσεις πλέον… Υπάρχει και Θεός, όχι μόνο το Cnn και το Μετροπόλιταν και το ΡΙΚ, υπάρχει και η πληροφορία που έρχεται εξ’ ουρανού», ανέφερε.

Για τα Θεοφάνεια και το πρόστιμο που αρνείται να πληρώσει γιατί «είναι αντισυνταγματικά τα μέτρα», όπως ο ίδιος υποστηρίζει ανέφερε ότι, «Εκείνες τις μέρες μαζεύτηκε πολύς κόσμος από όλη την Κύπρο 500 άνθρωποι μέσα έξω από την εκκλησία, είχε πολλούς αστυνομικούς έξω δυσανάλογος αριθμός πιστών. Στον ναό υπήρχε περισσότερος κόσμος με βάση τα πρωτόκολλα περί κορωνοϊού και ακούω ότι μερικοί θερμόαιμοι νεαροί προκαλούν την αστυνομία, ενώ οι αστυνομικοί ήταν σοβαροί, είναι πολλοί και πνευματικά μας παιδιά, εξομολογούνται είναι ντόπιοι και έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους. Μερικοί νεαροί ήθελαν να τους προκαλέσουν, τους φώναζαν «μπάτσοι… γιατί κυνηγάτε τους ιερείς μας», το είδαν λίγο ομολογητές. Εγώ έπρεπε να πω κάποια λόγια. Και είπα κάτι πολύ σημαντικό που δεν πρόσεξαν οι φωστήρες οι δημοσιογράφοι, ότι προσέξτε ότι αγωνίζονται πολλοί στις μέρες μας να μας αλλάξουν τα φώτα, δεν θα το αφήσουμε αυτό καμία τάξη πραγμάτων και άθεη Ευρώπη, δεν θα μας αλλάξει».

Σε ερώτηση του Πασχάλη Καμόρα, παρουσιαστή της εκπομπής, εάν πλήρωσε το πρόστιμο απάντησε καταφατικά. «Όχι, δεν πλήρωσα και πήραμε την νομική οδό γιατί διαφωνώ με αυτά τα μέτρα που είναι αντισυνταγματικά».

Με αφορμή τη φωτογραφία της επανάστασης που αντικαταστάθηκε η Ελληνική σημαία με αυτή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανέφερε, «Ανήθικοι που δε σέβονται τους Αγίους και θα σεβαστούν το λάβαρο της επανάστασης;». Την ίδια ώρα αποκάλεσε όλα αυτά «ρεζιλίκια». «Αυτό είναι όχι ασέβεια, ρεζιλίκι και δεν χρειάζεται σχολιασμό. Οι άνθρωποι αυτοί δείχνουν ότι η ανηθικότητα φτάνει σε όρια ασέβειας. Δεν έχουν σεβαστεί τις εικόνες των Αγίων με τις παρελάσεις που κάνουν, της τάχα υπερηφάνειας και χρησιμοποιούν τις εικόνες των αγίων με τον χειρότερο ανήθικο τρόπο και θα σεβαστούν τώρα το λάβαρο της επαναστάσεως; Όταν δεν σέβεσαι την Παναγία και τον Χριστό και τους Αγίους, τέρμα. Σημείο της εποχής που η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να δημιουργήσει έναν κόσμο, που δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top