Το Βέλγιο θα χορηγεί προς το παρόν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55

Το Βέλγιο θα χορηγεί προς το παρόν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 55 ετών προς το παρόν και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, μετά από διαβούλευση μεταξύ των τριών Υπουργών Υγείας της χώρας.

Όσοι είναι 55 ετών και κάτω θα λάβουν άλλα εμβόλια, όπως επιβεβαίωσε ο Frank Vandenbroucke στο VTM Nieuws.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ εμβολιασμού με το AstraZeneca και "πολύ σπάνιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων", αλλά τόνισε ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ των μειονεκτημάτων.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE