Το Υπουργικό ενέκρινε σχέδιο επιχορήγησης αδειών εργοδοτουμένων σε ξενοδοχεία ορεινών περιοχών για το 2021

Το Υπουργικό ενέκρινε σχέδιο επιχορήγησης αδειών εργοδοτουμένων σε ξενοδοχεία ορεινών περιοχών για το 2021

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία την Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και Περιοχής Πύργου Τυλληρίας κατά τη Θερινή Περίοδο 2021 με συνολική δαπάνη ύψους €909.000.


Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, που μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από τις 4 Ιουλίου 2021 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 και με βάση τις πρόνοιές του θα παρέχεται επιχορήγηση σε εργοδοτούμενους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος άδειας 2020, υπό την προϋπόθεση ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειάς τους δεν υπερβαίνει τα €300 εβδομαδιαίως ή τα €1.300 μηνιαίως, με βάση τις ασφαλιστέες αποδοχές για το 2020. Προτεραιότητα θα δίνεται στους εργοδοτούμενους με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για διαμονή σε συμμετέχοντα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν στις περιοχές των ορεινών θερέτρων. Δικαίωμα συμμετοχής για τα ξενοδοχεία της περιοχής Πύργου Τυλληρίας έχουν όλοι οι εργοδοτούμενοι, εκτός εκείνων που διαμένουν σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Διευκρινίζεται τέλος ότι η επιχορήγηση θα ανέρχεται στο 90%-100% των εξόδων διαμονής με ανώτατο ποσό επιχορήγησης τα €50 ανά άτομο ανά ημέρα, για περίοδο από Κυριακή σε Παρασκευή (πέντε διανυχτερεύσεις).

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και την εφαρμογή του Σχεδίου θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.mlsi.gov.cy σύντομα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE