Εισήγηση προς Υπουργικό Συμβούλιο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων στις 2 Απριλίου

Εισήγηση προς Υπουργικό Συμβούλιο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων στις 2 Απριλίου

Οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας, κατόπιν συνεννόησης με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, και αφού αξιολόγησαν τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα, προτίθενται να υποβάλουν εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία των μαθητών στις 2 Απριλίου.

Εν αναμονή της έγκρισης της πρότασης από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 31 Μαρτίου, οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου οφείλουν να μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες της Επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήρι, με ιδία έξοδα.

Στο πλαίσιο της εισήγησης, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια θα είναι ενισχυμένα τις επόμενες μέρες και θα δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και οι μαθητές. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά.

Τέλος, σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών και του προσωπικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE