ΚΟΣΜΟΣ

Προς υιοθέτηση γρήγορων τεστ για αφίξεις από εξωτερικό στη Βρετανία, γράφει η Sun

Προς υιοθέτηση γρήγορων τεστ για αφίξεις από εξωτερικό στη Βρετανία, γράφει η Sun

Η βρετανική Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υιοθέτηση της διενέργειας γρήγορων τεστ πλευρικής ροής από όλες τις αφίξεις στη χώρα ως μέτρο που θα επιτρέψει το άνοιγμα του τουρισμού, γράφει η εφημερίδα Sun.


Το δημοσίευμα επιβεβαιώνει πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι εξετάζεται η δημιουργία ενός συστήματος τριών ζωνών στις οποίες θα υπάγονται οι χώρες-προορισμοί των Βρετανών ταξιδιωτών ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Για τις χώρες στην «πράσινη» ζώνη, οι Βρετανοί που θα επιστρέφουν θα πρέπει απλώς να κάνουν ένα γρήγορο τεστ στο αεροδρόμιο άφιξης, με το αποτέλεσμα να επιστρέφει σε 15 λεπτά.

Για τις αφίξεις από τις «κίτρινες» χώρες θα απαιτείται μοριακό τεστ πριν από την αναχώρηση και κάποια μορφή καραντίνας, καθώς επίσης και γρήγορο τεστ πλευρικής ροής στην είσοδο στη Βρετανία.

Για τις «κόκκινες» χώρες θα διατηρηθεί η υποχρέωση καραντίνας.

Το κόστος του γρήγορου τεστ, περίπου 30 λίρες, θα επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.

Πέρα από τα παραπάνω μέτρα, αναφέρει η Sun, πιθανότατα θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ για τα ταξίδια στους περισσότερους προορισμούς του εξωτερικού.

Όσο για τον καθορισμό των ζωνών, θα υπολογίζονται όχι μόνο τα κρούσματα σε κάθε χώρα, αλλά κυρίως η διασπορά ανθεκτικών στα εμβόλια μεταλλάξεων και η πρόοδος των εμβολιασμών.

Η εφημερίδα επικαλείται συζητήσεις μεταξύ πολιτικών στελεχών και παραγόντων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας για τις πληροφορίες που αποκαλύπτει. Προσθέτει ότι οι επιλογές των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό στις 17 Μαΐου, την πρώτη πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής, θα είναι μάλλον περιορισμένες, με το μεγαλύτερο άνοιγμα να γίνεται εγκαίρως για τα ταξίδια του Ιουλίου.

Οι προτάσεις της κυβερνητικής Ομάδας Εργασίας για τα διεθνή ταξίδια αναμένονται στις 5 Απριλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top