ΔΙΕΘΝΗ

Στα 23.987 τα νέα περιστατικά Covid-19 στην Ιταλία, με 457 θανάτους

Στα 23.987 τα νέα περιστατικά Covid-19 στην Ιταλία, με 457 θανάτους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.987 κρούσματα και 457 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 354.952 διαγνωστικά τεστ, το 6,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 23.696, με 460 θανάτους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με χθες βρίσκονται 8 περισσότεροι ασθενείς με covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 48 περισσότεροι.

Σε ότι αφορά τις περιφέρειες της χώρας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (5.077) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (2.391) με κύρια πόλη την Μπολώνια και η Απουλία (2.162) με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε πριν λίγο ότι "καταγράφεται μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων, αρχίζουν να φτάνουν τα πρώτα μηνύματα σταθεροποίησης".

"Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, πλέον, είναι από σαράντα μέχρι πενήντα ετών, αλλά αρχίσαμε να διαπιστώνουμε μείωση των μολύνσεων στους γιατρούς, νοσοκόμους και στο βοηθητικό προσωπικό των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας", πρόσθεσε ο Μπρουζαφέρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top