ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Εσωτερικών: Νιώθουμε το βάρος της ευθύνης για τους αγώνες του Ελληνισμού

Υπουργός Εσωτερικών: Νιώθουμε το βάρος της ευθύνης για τους αγώνες του Ελληνισμού

Δικαιωματικά σήμερα νιώθουμε εθνική υπερηφάνεια αλλά και βάρος ευθύνης να επιτύχουμε μια σωστή λύση του Κυπριακού, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος εκπροσώπησε το πρωί την Κυβέρνηση στους επίσημους εορτασμούς της Λεμεσού για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821.


 
Η πανηγυρική δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ισαάκ, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην Α’ Λειτουργός (Μέσης)  Εκπαίδευσης Λεμεσού, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.  Μήνυμα αγωνιστικής ενότητας έστειλε σε σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπλοίαρχος της ελληνικής φρεγάτας «Ναβαρίνο», που ναυλοχεί στο λιμάνι Λεμεσού, Σπυρίδωνας Μαζαράκης.
 
Αν και αρχικά δεν είχε προγραμματιστεί επίσημη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της ομώνυμης πλατείας του κέντρου της Λεμεσού, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν αυθόρμητα να πορευθούν προς το χώρο, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού που προηγείτο.
 
Στεφάνια κατέθεσαν ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Αντιπλοίαρχος Μαζαράκης και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σύκας, ως επικεφαλής του Δήμου Λεμεσού, καθώς ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης, βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, ως στενή επαφή του Μητροπολίτη Λεμεσού που διαγνώστηκε προχθές με κορωνοϊό.
 
Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «η  σημερινή μέρα είναι μια μέρα εθνικής ανάτασης για τους απανταχού Έλληνες» και πως «στρέφοντας το βλέμμα της ψυχής μας 200 χρόνια πίσω, στο 1821, αλλά και στο νεότερο 55-59, δηλαδή στις καταβολές μας, στις ρίζες μας, θεωρώ ότι δικαιούμαστε να αισθανόμαστε εθνική υπερηφάνεια».
 
 Την ίδια ώρα όμως, υπογράμμισε ο κ.Νουρής, αισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης, ιδιαίτερα στην Κύπρο, που η πατρίδα μας συνεχίζει να παραμένει ημικατεχόμενη.
 
«Ελπίδα όλων μας, είναι ότι, σε λίγες εβδομάδες που ο ΠτΔ θα βρεθεί ξανά σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε, επιτέλους, μια πολυπόθητη σωστή λύση Κυπριακού, για να εκπληρώσουμε αυτές τις παρακαταθήκες των προγόνων μας», κατέληξε στη δήλωση του ο Υπουργός Εσωτερικών.
 
 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top